Lepiej zacząć późno, niż w ogóle.
...
Napisał(a)
Z tego co wyczytałem białko powinno oscylować w granic 2g/kg ciała czyli zgadza się, węgle 5g/kg ciała, też mniej więcej ok, a tłuszcze 1,5g na kg ciała czyli za mało o 30g mam, a żeby kcal się zgadzały to musiałbym wypijać 100ml oliwy z oliwek, a chyba nie o to w tym chodzi... :/
...
Napisał(a)
Nie wiem czy ten podział jest słuszny ale polecał go Szprota94
białko 15-20%
węglowodany 50-55%
tłuszcz 30-35%
czyli:
3300kcal
b: 165g
t: 110g
ww.: 410g
Podbij troche ww, tak do 360g, i obserwuj, jesli bardzo zalewa to utnij wegle, jesli rośnie to zostaw a gdy waga skoczy w góre i przestanie rosnąć to od nowa sobie rozłóż makroskładniki do nowej wagi.
Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem.
Pozdrawiam worek.
białko 15-20%
węglowodany 50-55%
tłuszcz 30-35%
czyli:
3300kcal
b: 165g
t: 110g
ww.: 410g
Podbij troche ww, tak do 360g, i obserwuj, jesli bardzo zalewa to utnij wegle, jesli rośnie to zostaw a gdy waga skoczy w góre i przestanie rosnąć to od nowa sobie rozłóż makroskładniki do nowej wagi.
Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem.
Pozdrawiam worek.
...
Napisał(a)
Ja bym tłuszcz nie więcej niż 1g/kg trzymał białko 2,2 do 2,5 i manipulował węglami
Polecane artykuły