Wie ktoś jaka różnica kaloryczna jest w łososiu świeżym, a jaka w przyrządzonym po grillowaniu? Nie moge znaleźć w internecie ani dzienniku takiej informacji. A wiadomo przy obliczaniu zapotrzebowania ryba po grillowaniu zmienia swoje wartośći choćby przez ubytek tłuszczu. Jedyne co przychodzi mi na myśl to zważyć tłuszcz który się wytopił i odjąć od wartości ryby przed grillowaniem. Ale nie wiem czy to dobry pomysł ;)
...
Napisał(a)
Witam.
Wie ktoś jaka różnica kaloryczna jest w łososiu świeżym, a jaka w przyrządzonym po grillowaniu? Nie moge znaleźć w internecie ani dzienniku takiej informacji. A wiadomo przy obliczaniu zapotrzebowania ryba po grillowaniu zmienia swoje wartośći choćby przez ubytek tłuszczu. Jedyne co przychodzi mi na myśl to zważyć tłuszcz który się wytopił i odjąć od wartości ryby przed grillowaniem. Ale nie wiem czy to dobry pomysł ;)
Wie ktoś jaka różnica kaloryczna jest w łososiu świeżym, a jaka w przyrządzonym po grillowaniu? Nie moge znaleźć w internecie ani dzienniku takiej informacji. A wiadomo przy obliczaniu zapotrzebowania ryba po grillowaniu zmienia swoje wartośći choćby przez ubytek tłuszczu. Jedyne co przychodzi mi na myśl to zważyć tłuszcz który się wytopił i odjąć od wartości ryby przed grillowaniem. Ale nie wiem czy to dobry pomysł ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
strata makroskładników zawsze jest, ale bym się tym nie przejmował. Licz wszystko przed obróbką
...
Napisał(a)
j/w poza tym jeden wysmaży lepiej, drugi gorzej, jeden łosoś będzie miał troche wiecej tłuszczu inny mniej :) nie ma co sie przejmowac :D
...
Napisał(a)
Każdy element ryby ma inne wartości tłuszczów. Wiele zależy też od hodowli, więc nigdy nie będziesz dokładny. Przyjmij stała wartość i trzymaj się jej. Ew. w trakcie pieczenia widzisz, czy element jest tłusty, czy nie, więc możesz korygować ilości.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły