SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ryba - z czym to się je?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2341

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rkarpinski Natural SFD Team
Ekspert
Szacuny 1596 Napisanych postów 56736 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 264393
Witam,
Dawno nie robiłem w kuchni nic związanego z rybami ponieważ moja żona NIENAWIDZI zapachu ryb i ich samych w formie posiłku.
Ja znów uwielbiam dlatego zwracam się z prośbą do Was.

Podpowiedzcie z doświadczenia jak najlepiej przyrządzić rybę żeby jej zapach nie rozniósł się po całym mieszkaniu?
I jeśli już jest temat to jaką rybę najlepiej kupować i w jakim sklepie?

Wiem, że to kwestia tej całej glazury ale gdzie szukać i jakie najlepsze nie mam pojęcia.
Aha, chodzi o ryby chude

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

karp

Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 327 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3413
Najlepiej gdzieś w sklepie rybnym, zawsze świerze są . Ja kłade na folij posypuje przyprawa do ryb klade na nią cytryne do tego zasypuje warzywami obwijam folia aluminiową i do piekarnika . Bardzo dobre i zawsze możesz otworzyć folie w innym pokoju żeby żona nie krzyczała :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4544 Napisanych postów 35813 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263225
Ogólnie jak rybe się klasycznie smaży to faktycznie zapach może roznieść sie po całym mieszkaniu, ale jak np wrzucisz do piekarnika to nie ma już tak dużego problemu

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 87 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4839
Ja kupuję w Biedronce filety z miruny.Czekam aż się lekko rozmrożą i posypuje sól, pieprz, przyprawa do ryb i sok z cytryny. Na noc do lodówki. Potem kładę na ciepłą patelnię (nie gorącą!!) Posyczy mi chwilkę, żeby przyprawy się przypiekły, potem szybko druga strona to samo. Wlewam do patelni trochę wody, przykrywam i tak z 5 minut. Gotowe i nie śmierdzi !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24571 Napisanych postów 68257 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 538385
Karpiu musisz rybe jadac w knajpie. Tego zapachu, dla zony twojej/mojej "smrodu" ryby nie zabijesz. Robie rybke jak jej nie ma w domu.

Ale co prawda to prawda, lepiej z rybnego filet kupic nie mrozony, z reszta oni w rybnym znaja sie na rybach to ci podpowiedza w kwestii mniej intensywnego zapachu i gotowego dania

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1089
Polecam filet z dorsza(jeszcze lepsza jest poledwiczka z dorsz ,ale jest dosc droga). Wrzucasz do folii aluminiowej , posypujesz solą , pieprzem. Ścierasz troszkę skórki z cytryny(wcześniej umyta i sparzona) i skrapiasz odrobiną soku z cytryny.Ja czasem dodaje jeszcze troszkę papryczki chilli .Zawijasz i do rozgrzanego piekarnika.Po kilkunastu minutach jest gotowa. Posypujesz świeżymi ziołami : koperkiem lub natką pietruszki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2101 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 113142
Wypatroszonego pstrąga do folii aluminiowej, do środka cebula trochę masła. A łosoś to już w ogóle pod każdą postacią jest dobry, nawet do mikrofalówki wsadzałem surowy filet/dzwonek i był dobry.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3267 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 134398
easyriderr
nawet do mikrofalówki wsadzałem surowy filet/dzwonek i był dobry.


Potwierdzam, parę obiadów w pracy tak zjadłam. Wolę oczywiście z piekarnika/patelni, ale awaryjnie jak najbardziej.
Ale zapachowo to chyba gorzej niż przygotowywany bardziej tradycyjnie

Zmieniony przez - halinae w dniu 2015-01-17 07:43:56
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Stek z młodym szpinakiem i ziemniakami

Następny temat

Omlet Kulturysty - Low Carb

WHEY premium