- cała pierś z kurczaka ok.800 g
- calutki por
- garść żurawiny suszonej ok. 50 g
- olej rzepakowy do polania (opcjonalnie)
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, posypujemy solą, znowu mieszamy dokładnie i zostawiamy wszystko na ok. 20 min, żeby wszystko zmiękło. Kiedy por ładnie przesiąkł wszystko dajemy do pieca na 30-40 min na 180 stopni. Voilà! Żeby było bardzo soczyste przed pieczeniem można polac olejem.
Wszystko razem osiąga bardzo ciekawy smak i jest bardzo proste w przygotowaniu ;)
Do tego gotujemy sobie oczywiście ryż, żeby węglowodany się zgadzały :D
kcal/B/W/T całości (bez ryżu)
1300/181/59/27
kcal/B/W/T na porcję 100g kuraka
162/23/8/3
Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-02-13 13:39:42
Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-02-13 13:40:38
Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-02-13 13:42:29
Zmieniony przez - Wiktorze w dniu 2015-02-13 13:54:08