...
Napisał(a)
To ja jeszcze tak na szybko, bo za 10 minut jadę nad morze :D
Kremik z batatów, a w nim: mleko kokosowe, cebula duszona, świeży imbir, sok z limonki, marchewka. Zupka pycha (rodzice potwierdzają), lekko ostra, ale też i słodko-kwaśna. Grzanki to mój chlebek, jeszcze w fazie testów, na mące żytniej i żytniej razowej, posmarowany masłem czosnkowym z ziołami i pieczony chwilę w piekarniku.
Dodaję btw, bo krem ma dużo węgli 1.6 B/ 2.8T/ 16.6T w 100g
(u mnie było z 800g batatów, 200g marchwi, 165g mleka kokosowego, reszta tak jak kto lubi)
Kremik z batatów, a w nim: mleko kokosowe, cebula duszona, świeży imbir, sok z limonki, marchewka. Zupka pycha (rodzice potwierdzają), lekko ostra, ale też i słodko-kwaśna. Grzanki to mój chlebek, jeszcze w fazie testów, na mące żytniej i żytniej razowej, posmarowany masłem czosnkowym z ziołami i pieczony chwilę w piekarniku.
Dodaję btw, bo krem ma dużo węgli 1.6 B/ 2.8T/ 16.6T w 100g
(u mnie było z 800g batatów, 200g marchwi, 165g mleka kokosowego, reszta tak jak kto lubi)
...
Napisał(a)
no to na pewno wrócisz opalona
smacznie brzmi ten kremik
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-31 18:57:18
smacznie brzmi ten kremik
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-31 18:57:18
...
Napisał(a)
Melduję się, wróciłam i opalona i najedzona. I mam coś dla Was
Kocham owsianki, nieważne na jakich płatkach są robione, mogą być żytnie, orkiszowe, gryczane albo wszystkie naraz plus dodatkowe zapychacze jakieś otręby albo amarantus, jem je praktycznie codziennie (są dobre i na ciepło i na zimno-nad morzem pakowane w słoik i jedzone bezpośrednio na plaży ) dlatego będzie ich u mnie sporo. Pierwszy dzień po tygodniowej przerwie trafiło na...nogi, a że koledzy z siłowni mówią, że jestem masochistką (nie lubię się oszczędzać) to coby wycisnąć z siebie jak najwięcej w śniadaniu przedtreningowym padło głównie na węgle
1. Owsianka: mix płatków, mleko 2%, rodzynki, banan, mrożone truskawki, masło z nerkowców, nasiona chia i granola
2. Zaraz po owsiance były kanapki (chleb żytni z siemieniem lnianym) z serkiem wiejskim, szczypiorem, rzodkiewką, pomidorami i kiełkami brokułów
3. Przez cały dzień popijam wodę z cytryną i mrożonymi truskawkami
Zmieniony przez - olaolu w dniu 2015-08-11 18:58:46
Kocham owsianki, nieważne na jakich płatkach są robione, mogą być żytnie, orkiszowe, gryczane albo wszystkie naraz plus dodatkowe zapychacze jakieś otręby albo amarantus, jem je praktycznie codziennie (są dobre i na ciepło i na zimno-nad morzem pakowane w słoik i jedzone bezpośrednio na plaży ) dlatego będzie ich u mnie sporo. Pierwszy dzień po tygodniowej przerwie trafiło na...nogi, a że koledzy z siłowni mówią, że jestem masochistką (nie lubię się oszczędzać) to coby wycisnąć z siebie jak najwięcej w śniadaniu przedtreningowym padło głównie na węgle
1. Owsianka: mix płatków, mleko 2%, rodzynki, banan, mrożone truskawki, masło z nerkowców, nasiona chia i granola
2. Zaraz po owsiance były kanapki (chleb żytni z siemieniem lnianym) z serkiem wiejskim, szczypiorem, rzodkiewką, pomidorami i kiełkami brokułów
3. Przez cały dzień popijam wodę z cytryną i mrożonymi truskawkami
Zmieniony przez - olaolu w dniu 2015-08-11 18:58:46
...
Napisał(a)
I mam coś jeszcze ....
"cześć jestem Ola i od 5 miesięcy jestem uzależniona od masła orzechowego" szukam tego jedynego
Przez ostatnie dwa tygodnie poszły dwa słoiki, jeden z Sante, trochę jakby orzechy były za długo prażone, potem ratowałam się Felixem, bo tylko do niego miałam dostęp-tłuste przez co kremowe, dobre, ale 30% to olej....
I teraz kupiłam te trzy: jedno z Primaviki i dwa z Marks&Spencer.
Primavika-bez soli i cukru i też prawie bez smaku, doprawiłam je sobie po swojemu i zmieniło konsystencję - nie
Marks&Spencer ziemne, z kawałkami orzechów...bardzo dobre i składowo też całkiem nieźle wypada 91% orzechy
Marks&Spencer masło z nerkowców, moja największa słabość kremowe, czuć nerkowce...uwielbiam.
Czaję się na takie 100%, z orzechów laskowych i z nerkowców, tym z orzechów ziemnych też nie pogardzę
"cześć jestem Ola i od 5 miesięcy jestem uzależniona od masła orzechowego" szukam tego jedynego
Przez ostatnie dwa tygodnie poszły dwa słoiki, jeden z Sante, trochę jakby orzechy były za długo prażone, potem ratowałam się Felixem, bo tylko do niego miałam dostęp-tłuste przez co kremowe, dobre, ale 30% to olej....
I teraz kupiłam te trzy: jedno z Primaviki i dwa z Marks&Spencer.
Primavika-bez soli i cukru i też prawie bez smaku, doprawiłam je sobie po swojemu i zmieniło konsystencję - nie
Marks&Spencer ziemne, z kawałkami orzechów...bardzo dobre i składowo też całkiem nieźle wypada 91% orzechy
Marks&Spencer masło z nerkowców, moja największa słabość kremowe, czuć nerkowce...uwielbiam.
Czaję się na takie 100%, z orzechów laskowych i z nerkowców, tym z orzechów ziemnych też nie pogardzę
...
Napisał(a)
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
Powracam !!!
Trochę się tego nazbierało przez co nie wiem od czego zacząć więc może, żeby tak nie spamować nie dam wszystkiego naraz, a będe dodawać po kilka zdjęć co jakiś czas
Wszystko na niskich węglach, placki robione na chudym twarogu z minimalną ilością mąki/otrębów, ale z owocami, dżemem, masłem orzechowym i polewą czekoladową
A ten obiad jest cały dla mnie
Zamiast kaszy/ryżu/ziemniaków używam ostatnio kalafiora, którego ścieram na tarce gdy jest jeszcze surowy, a potem go gotuję i dodaję przyprawy albo jakieś zioła, takie jakie lubię. Dobry patent, żeby się zapchać hehe
Trochę się tego nazbierało przez co nie wiem od czego zacząć więc może, żeby tak nie spamować nie dam wszystkiego naraz, a będe dodawać po kilka zdjęć co jakiś czas
Wszystko na niskich węglach, placki robione na chudym twarogu z minimalną ilością mąki/otrębów, ale z owocami, dżemem, masłem orzechowym i polewą czekoladową
A ten obiad jest cały dla mnie
Zamiast kaszy/ryżu/ziemniaków używam ostatnio kalafiora, którego ścieram na tarce gdy jest jeszcze surowy, a potem go gotuję i dodaję przyprawy albo jakieś zioła, takie jakie lubię. Dobry patent, żeby się zapchać hehe
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
Cukier w mleku sojowym jest naturalny?
Następny temat
Bialkowe placuszki z wafli ryzowych idealne na wynos
Polecane artykuły