Szacuny
12
Napisanych postów
189
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2798
Witam. Od dawna chciałem kupić masło orzechowe jako rarytas w diecie. Nawet Michał Karmowski niedawno wstawił na swojego facebook'a o tym jak to robi. Dzisiaj wziąłem sprawę w swoje ręce i zmieliłem dwie garście orzechów włoskich, dodałem małą łyżeczkę miodu i półtora małej łyżeczki oliwy z oliwek. Wyszło W-Y-Ś-M-I-E-N-I-T-E ! No ale taką mała porcję to bym wszamał na poczekaniu prawdopodobnie w ogóle tym się nie najadając, a policzyłem że taka mała porcja jaką ogarnąłem ma około 600-700kcal, ale dobrze wiemy, że to zdrowe tłuszcze. Na ile mogę sobię pozwolić na dzień tego masła? Z czym to jeść? W jakiej porze dnia? Pójdzie w tkankę tłuszczową, czy jako zdrowe tłuszcze wpłyną korzystnie na rozwój masy mięsniowej?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3040
Napisanych postów
51771
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
350021
Wszystko zależy od zapotrzebowania na kcal/tłuszcze w Twojej diecie i jak się w nim mieścisz. Takie masło własnej roboty, jak najbardziej może być jednym z elementów diety, jako dodatek czy omletów, wszystko rozbija się tak jak wspomniałem o zapotrzebowanie. Nie podajesz nic o sobie także ciężko cokolwiek tu powiedzieć.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2015-09-20 13:55:18
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
199
Napisanych postów
1532
Wiek
26 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
11842
Dokładnie zależy to od zapotrzebowania kalorycznego. Jeżeli w diecie masz dużo tłuszczów to możesz właśnie z masła orzechowego część zjadać. Oczywiście musisz pamiętać aby było to masło z włoskich,migdałów lub nerkowców a nie ziemnych :)Urozmaicaj także, nie możesz dojść do stanu w którym Twoimi jedynymi źródlami tłuszczy będzie masło orzechowe. Musisz czerpać tłuszcze z wielu źródeł. Pamiętaj o wliczaniu do bilansu tego miodu co dodajesz:)