SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak z wartościowego jedzenia robimy zwykły “junk food”

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 632

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 0 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5
Coraz więcej ludzi chce odżywać się zdrowo. Świadomość konsumentów wzrasta – za namową mediów, specjalistów oraz sportowców wybieramy aktywny tryb życia i decydujemy się na kupowanie produktów spożywczych nieprzetworzonych technologicznie. Na nich staramy się bazować komponując menu. Jednakże często nieświadomie, 2 w warunkach domowych znacznie obniżamy wartość odżywczą zakupionych produktów żywnościowych, niewłaściwie się z nimi obchodząc. Konsekwencją są posiłki ubogie w składniki odżywcze a bogate w energię, a czasem nawet wytwarzamy dania będące źródłem niebezpiecznych i kancerogennych związków. W jaki sposób najczęściej obniżamy wartość spożywanego jedzenia?

Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4341/jak-z-wartosciowego-jedzenia-robimy-zwykly-junk-food 
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kilka pytań odnośnie diety low carb.

Następny temat

Odżywianie okołotreningowe

WHEY premium