SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1585

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 135 Napisanych postów 324 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2260
Składniki:

- 200 g mąki razowej/ orkiszowej
- 1 żółtko
- 100 g masła orzechowego
*jak wyjdzie za gęste, odrobina płynu np mleko

- 4 śliwki
- Ew. Słodzik

Wykonanie:

Do miski wsypujemy mąke, dodajemy żółtko i maslo orzechowe (ważne zeby nie było twarde prosto z lodówki). Ciasto wyrabiamy do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30‒40 min. Gdy ciasto się chłodzi, nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Myjemy i kroimy w plasterki sliwki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na kształt koła, na środku układamy plastry śliwek, pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu. Nadmiar ciasta zawijamy do wnętrza i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Galette pieczemy na złoty kolor przez mniej więcej 30 minut.



Makro calosc 1 379 kcal
45 g
BIAŁKO
172 g
WĘGLOWODANY
57 g
TŁUSZCZE
Dzieląc na 10 porcji: 138 kcal, 17g wegli, 6g tłuszczy, 5g białka ;)


Zmieniony przez - milka. w dniu 2015-11-30 14:59:54
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Wygląda smacznie ; ) !
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94902 Napisanych postów 364898 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670403
bardzo fajne

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak szybko ugotować owsiankę?

Następny temat

[BLOG] Agnieszka w kuchni - czyli coś z niczego ; )

WHEY premium