SKŁAD
5 jajek
2 łyżki inuliny
6 saszetek splendy
2 łyżeczki kakao
2 łyżki oleju kokosowego
60g WPC
2 łyżki mieszanki mąk (ryżowa, z komosy, amarantusa)
łyżeczka aromatu np waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
Mus w środku zrobiony z mrożonych jeżyn
WYKONANIE
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy ze splendą. Następnie dodajemy suche składniki (ciut wody) oraz roztopiony olej kokosowy i aromat. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy ubite białka. Wylewamy do form i pieczemy ok 15 min w temp 180 st.
WARTOŚCI ODŻYWCZE 11 SZTUK (RAZEM Z MUSEM)
Białko: 82g
Węglowodany: 40g
Tłuszcze: 47g
Jedna mufinka: 7,6g B, 3,6g W, 4,3g T
Smacznego !