Składniki:
- 300 g wątróbki z kurczaka
- 150 g jabłka
- mała czerwona cebula
- 1 jajko
- 3 łyżki zmielonych orzechów
- sól, pieprz, majeranek
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie
1.Wątróbkę, jajo, cebulę, zmiksowane orzechy (można wcześniej uprażyc na suchej patelni) oraz przyprawy-wrzucamy wszytko do blendera i miksujemy na gładką masę.
2.Do tego dodajemy starte jabłuszko i porządnie mieszamy.
3.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki.
4. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 min z każdej strony.
Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzeć więcej jabłka i poddusić z posiekaną w piórka czerwoną cebulą i odrobiną octu balsamicznego i podawać razem z racuchami, lub tak jak na zdjęciu- z truskawkami i wiśnowym balsamico.
Wartości:
100g -
197 kcal
B: 14
T: 13
W: 5
SMACZNEGO :)
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-03-23 12:39:32
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html