Szacuny
0
Napisanych postów
25
Wiek
29 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
151
To ze mam konto 1 dzien na forum, nie oznacza ze nie wiem jak to funkcjonuje, nie uzywalem innego konta kiedys, to moje pierwsze forum dyskusyjne itd ;)
Zadales pytanie, odpowiedzielismy Ci z kolega zgodnie z naszym zrodlem, a ty nadal narzekasz itd. Wez poswiec troche czasu i sam poszukaj, co znajdziesz i Cie zaintryguje to wrzuc tutaj i w miedzy czasie szukasz ty sam i moze ktoś po drugiej stronie akurat udziela Ci tutaj pomocy ;)
Myślenie nie boli (y)
Szacuny
0
Napisanych postów
25
Wiek
29 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
151
"SERY PLEŚNIOWE
Sery pleśniowe mogą mieć różną konsystencję i wygląd. Zaliczane są do nich te białe o aksamitnej skórce takie jak camembert czy brie oraz te kruche i pikantne z żyłkami niebieskiej lub zielonkawej pleśni roquefort czy gorgonzola. Dojrzewają one krótko, bo ok. 2-6 tygodni. Choć nazwa pleśń raczej większości z nas nie kojarzy się z czymś dobrym to jednak ten rodzaj serów nie powinien w nas wzbudzać podejrzeń. Są one bowiem produkowane z wyselekcjonowanych kultur pleśni, niebędących źródłem szkodliwych substancji.
"Pleśniowe. Nie mogą ich jeść tylko dzieci uczulone na pleśnie. Łagodniejsze gatunki serów można podawać od trzeciego roku, choć maluchy rzadko za nimi przepadają."
Przejrzałem sobie z ciekawości kilka innych stron, ale na większości masz po prostu skopiowane te cytaty które wkleiłem tutaj lub wcześniej były cytowane przez forumowiczów w tym temacie.