SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Biopeptydy w żywności – kwestia biodostępności

temat działu:

Zdrowie i Uroda

Ilość wyświetleń tematu: 519

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 0 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5

To już czwarta część cyklu artykułów traktujących o ciekawych właściwościach bioaktywnych peptydów powstających w naszym przewodzie pokarmowym z białek zawartych w żywności. Po omówieniu ich ciekawego potencjału, przyszła pora na zwrócenie uwagi na jeden, niezwykle ważny szczegół, a mianowicie – biodostępność. Otóż należy sobie zadać pytanie, czy bioaktywne peptydy żywności mogą faktycznie przekraczać barierę jelitową i dostawać się do wnętrza naszego organizmu, a jeśli tak – to jak to się dzieje?


Zanim przeczytasz ten artykuł

Z racji tego, iż niniejszy artykuł jest kontynuacją ciągu opracowań dotyczącego biopeptydów i ich wpływu na ludzki organizm, przed jego lekturą warto zapoznać się z poprzednimi testami. Wspomniane artykuły znaleźć można na portalu PoTreningu.pl klikając w poniższe linki:


ŻYWNOŚĆ JAKO ŹRÓDŁO BIOAKTYWNYCH PEPTYDÓW – WPROWADZENIE DO TEMATU


Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4673/biopeptydy-w-zywnosci--kwestia-biodostepnosci 
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Golenie głowy

Następny temat

Złamanie stawu skokowego

WHEY premium