(...)
Postęp w dziedzinie technologii produkcji wędzonek oraz rozwój maszyn w przemyśle mięsnym, a także dodatków funkcjonalnych do mięsa umożliwił zwiększenie nastrzyku do 60%, 80% a nawet 100% (rekordziści 120%) w stosunku do masy mięsa.
(...)
Jak zatem nauczyć się rozróżniać "karmę dla ryb" od prawdziwych, tradycyjnych wędlin?
Polegaj na
(...)
PODSUMOWANIE
Wędliny spożywane są w polskich domach codziennie. I w większości wcale nie są to wyroby najwyższej jakości. Najważniejsze, żeby było tanio i dużo. Na tej bezmyślności bazują też producenci wędlin, którym zależy przede wszystkim na zysku. A przeciętny, nieświadomy konsument zjada dziwne mieszanki solankowe z niewielkim dodatkiem prawdziwego mięsa i dziwi się, że ma zgagę i inne dolegliwości żołądkowo – jelitowe, żeby nie wspomnieć o pozostałych niedomaganiach. A tymczasem wystarczy pomyśleć nad zmianą
(...)
http://perfectbody.pl/ZDROWIE/4/694/WEDLINA-Z-FABRAKI-CHEMII.html