400 g mielonej wołowiny beef mastera
1 duża cebula
2 duże ząbki czosnku
1 duża czerwona papryka
pół puszki czerwonej fasoli
100 g fasolki szparagowej
300 ml pasaty pomidorowej lub pomidorów w puszcze
200 ml bulionu wołowego
Po łyżeczce: oregano, kmin rzymski, chilli, ziarna kolendry,
sól, pieprz, cukier( do smaku)
natka pietruszki(opcjonalnie)
2-3 kostki gorzkiej czekolady
1-2 łyżki oliwy do smażenia
Mieso-wolowe-mielone-Beef-Master
Przygotowanie:
Na dużej patelni, na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać starty czosnek, chilli, kmin rzymski, oregano, utarte ziarna kolendry i mieszając smażyć przez 1 minutę. Stopniowo, partiami dodawać mieloną wołowinę i podsmażać kolejne kilka minut aż ładnie się zarumieni. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć jeszcze minutę.
Następnie dolać passatę pomidorową oraz bulion . Wymieszać i doprawić cukrem i pieprzem.
Przykryć i dusić przez około 20 na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Po około 10 minutach dodać pokrojoną fasolkę szparagową. Gotować pod przykryciem kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać czerwoną fasolę i posiekane kostki czekolady, wymieszać i gotować pod przykryciem jeszcze kilka chwil i doprawić do smaku. Gotowe, SMACZNEGO :).
Wartośći kaloryczne w 1 porcji:
Białko: 23,5 g
Węglowodany: 17 g
Tłuszcze: 21 g