Mam ułożoną przez trenerkę dietę - 1617 kcal. Stosuje ją już dobrych pare miesięcy, z tego co sie dowiedziałam, należy co jakiś czas wprowadzać zmiany. Chciałabym zmniejszyć ilość węglowodanów na rzecz tłuszczy. B: 35%, W: 30%, T: 35%. Obliczyłam na nowo zapotrzebowanie i wyszło 1600 kcal. I tutaj zaczynają się schody, ponieważ w diecie mam np. 40 g płatków np. owsianych + 30 g białka + 22 g tłuszczy + 160 g owoców.
Potem 3 identyczne posiłki: 40 g np. makaronu + 90 g piersi + 6 g oliwy + 160 g warzyw,
a po treningowo: 50 g np. makaronu + 105 g ryby/90 g kurczaka/ 30 g białka.
Mam dużo możliwości co do wyboru tego co chce jeść, ale nie mam pojęcia ile muszę jeść np. makaronu, kurczaka itp żeby trzymać rozkład 35/30/35 :<
Proszę o pomoc, jestem "ciemna" w temacie