SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Spód do pizzy - mąka kokosowa, ryżowa, kukurydziana?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2996

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Porady potrzebuję. Jakieś pomysły na przepis na spód do pizzy z mąk jak w temacie?
Gryczana i orkiszowa u mnie odpadają...

Z góry dzięki!

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
z kokosową kiedyś próbowałem szkoda zachodu, nie wypiekło się, cały czas było mokre i kruche, z ryżową powinno się dać zrobić jak z normalną mąką .

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Spróbuje wiec z ryżowa. Wczoraj zrobiłem z ziemniaków z jajkiem wg przepisu z forum, ale szału az takiego nie było...
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
jeszcze gdzieś się przewija na spodzie kalafiorowym.

Ta z kokosowej w ogóle nie chciała się zagnieść, mozna popróbować i dodać jej tylko jako dodatek.

tak czytam przepisy i widzę ze mąki ryżowej też nie zagniatają tylko rozsmarowują i dają do podpieczenia do piekarnika i potem dopiero składniki kładą i jeszcze raz

Składniki:

300 gram mąki bezglutenowej ja zastosowałam 200 gram ryżowej i 100 gram kukurydzianej + do posypania
łyżeczka soli
opakowanie drożdży bezglutenowych ( torebeczka około 7-10g) lub drożdże świeże 20gram
100 ml. letniej wody
150- 200 ml. ciepłego mleka
2 łyżki oliwy z oliwek


Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku...Mąkę, sól mieszamy razem dodajemy rozczyn z mleka i wodę...mieszamy wszystko razem...Musimy doprowadzić całą masę do wyglądu śmietany...

Odstawiamy na 30 min. w ciepłe miejsce...

W rozgrzanym piekarniku wylewamy masę i chwilę podpiekamy...Następnie układamy ulubione składniki...
2

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Moze byc dobre! Przetestuje w ten weekend. Dzieki wielkie!
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
spróbuj mój przepis- https://www.sfd.pl/Bezglutenowa_pizza_ryżowo_gryczana-t1120129.html, zamiast gryczanej daj inną mąkę np kukurydzianą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Chyba to widziałem, ale dzięki. Może kupię tą gryczną, tylko właśnie nie pamiętam jak ją toleruję. Miałem fajny przepis od Boreckiego na ciasto na orkiszowej, ale moje flaki tego nie tolerowały
Dzięki raz jeszcze.
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 4464 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84798
Zrob spod z miesa :) Meatzza :)

Ja jeszcze kiedys wrzucalem przepis na spodzie z placka owsianego, ale z tego co kojarze to poslales owies na wieczne potepienie.
1

Kapitan Wodka - Pol-Czlowiek, Pol-Litra

http://www.sfd.pl/Kapitan_Wodka__Pol_czlowiek,_pol_litra-t913097.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94911 Napisanych postów 364908 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670422
BzykuDG
Spróbuje wiec z ryżowa. Wczoraj zrobiłem z ziemniaków z jajkiem wg przepisu z forum, ale szału az takiego nie było...


z ryżowej mało co mi wychodzi

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MĄKA Z AMARANTUSA

Następny temat

Czy słodziki tuczą? Cz. I

WHEY premium