Składniki:
- 400 g buraków
- 1 jabłko
- łyżka świeżo startego chrzanu
- 3 łyżki śmietany
- łyżeczka musztardy dijon
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Buraki umyć i ugotować (zajmie to ok. 40 minut, mają być miękkie ale nie rozgotowane), obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
2. Śmietanę wymieszać z musztardą i chrzanem. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i razem ze śmietaną wymieszać z burakami , doprawić sola i pieprzem i zjadać jako samotne danie lub dodatek do obiadu
Wartości:
B: 8,5
T: 4,9
W: 51,8
Kcal: 248
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html