...
Napisał(a)
Kiedy najlepiej jeść masło orzechowe i z czym i jak przyrządzić wołowinę.Proszę o pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli mówimy o maśle orzechowym z orzechów ziemnych tzw fistaszkow to najlepiej wgl jeśli podchodzisz bardzo rygorystycznie. Co do pór jedzenia szkoły są różne. Jakby się uparł to o każdej porze dnia ma to swoje zalety i jest to jakoś poparte badaniami. Jedni polecają po treningu, inni jako forma ładowania przed snem weglami i tluszczami a inni że tylko i wyłącznie taka forma makrosów rano. Popróbuj na sobie. Zalezy też jaki jest Twój cel treningowy.
Co do wołowiny to pewnie powiem Ci jak większość. Staraj się unikać smażenia. Najlepiej grill bo jest i smak i nie ma tłuszczu. Gotowane niby najzdrowsze ale smaku zero.
Co do wołowiny to pewnie powiem Ci jak większość. Staraj się unikać smażenia. Najlepiej grill bo jest i smak i nie ma tłuszczu. Gotowane niby najzdrowsze ale smaku zero.
...
Napisał(a)
Nie da się powiedzieć, jeden zje łyżkę na noc, inny omleta rana sobie posmaruje.
Co do wołowiny zależy jaka część, rostbef, polędwica, antrykot idealnie się nadają na stek udziec już będzie twardszy i można go zmielić na burgery czy jakiś gulasz zrobić.
Co do wołowiny zależy jaka część, rostbef, polędwica, antrykot idealnie się nadają na stek udziec już będzie twardszy i można go zmielić na burgery czy jakiś gulasz zrobić.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
1. Masło jesz kiedy chcesz, choć są lepsze źródła tłuszczu
2. Wołowina - najłatwiej stejki, jw gulasz, bitki wołowe też
2. Wołowina - najłatwiej stejki, jw gulasz, bitki wołowe też
...
Napisał(a)
Bardziej przerośniętą kolagenem wołowinę warto właśnie ugotować do miękkości, np. w rosole z warzywami.
Można później zmielić, doprawić smażoną cebulą i zrobić farsz do naleśników czy pierogów. Takie mięso (często w połączeniu z wieprzowiną) również świetnie nadaje się do zmielenia i wszelkich zastosowań mielonego mięsa - kotletów, pieczeni, gołąbków, spaghetti, lazanii itp.
Chuda wołowina bez kolagenu jest do takich celów gorsza, bo będzie sucha po obróbce.
Można później zmielić, doprawić smażoną cebulą i zrobić farsz do naleśników czy pierogów. Takie mięso (często w połączeniu z wieprzowiną) również świetnie nadaje się do zmielenia i wszelkich zastosowań mielonego mięsa - kotletów, pieczeni, gołąbków, spaghetti, lazanii itp.
Chuda wołowina bez kolagenu jest do takich celów gorsza, bo będzie sucha po obróbce.
...
Napisał(a)
Masło z nerkowców, laskowych, migdałów ok. W dowolnym posiłku, gdzie brakuje Ci tłuszczów. Będąc szczegółowym, najlepiej dala od treningu.Tutaj lepiej się sprawdzą tłuszcze nasycone i jednonienasycone. Z orzechów ziemnych najlepiej unikać.
http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-27 15:32:56
http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-27 15:32:56
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły