ale najlepsze jest wekowanie (pasteryzacja), ale to ma sens jak masz więcej żarcia i chcesz je zjeść później niż za te 3dni (bo trochę jest roboty z tym, musisz jedzenie ostudzić, później je podgrzać w tych słoikach). bardzo dobrze się to sprawdza jak chcesz np. poświęcić jeden dzień i nagotować sobie na tydzień .
...
Napisał(a)
-pojemniki próźniowe (krótsze przechowywanie)
ale najlepsze jest wekowanie (pasteryzacja), ale to ma sens jak masz więcej żarcia i chcesz je zjeść później niż za te 3dni (bo trochę jest roboty z tym, musisz jedzenie ostudzić, później je podgrzać w tych słoikach). bardzo dobrze się to sprawdza jak chcesz np. poświęcić jeden dzień i nagotować sobie na tydzień .
ale najlepsze jest wekowanie (pasteryzacja), ale to ma sens jak masz więcej żarcia i chcesz je zjeść później niż za te 3dni (bo trochę jest roboty z tym, musisz jedzenie ostudzić, później je podgrzać w tych słoikach). bardzo dobrze się to sprawdza jak chcesz np. poświęcić jeden dzień i nagotować sobie na tydzień .
...
Napisał(a)
Mięsa, ryby, ryże, kasze, surówki, spokojnie można po obróbce przechowywać w lodówce 2-3 dni. Również możesz po upieczeniu zamrozić mięso. Sam tak robię czasami.
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Ile kg wody chudniemy na poczatku diety?
Następny temat
Czy koncentrat pomidorowy pudliszki jest dobry?
Polecane artykuły