Składniki:
-450 g mięsa z ud kurczaka
-ok 350 g cukinii
-300 g passaty pomidorowej
-pół cebuli
-3 ząbki czosnku
-5 g oleju kokosowego
-sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona, cayenne, pietruszka
Wykonanie:
Cebulkę i czosnek drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym aż cebulka się zeszkli. Dodajemy pokrojone na nieduże kawałki mięso z udek z kurczaka i doprawiamy. Smażymy z obu stron aż mięso dobrze się zrumieni. Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do mięsa. Chwilę dusimy, mieszamy i dodajemy passatę. Zmniejszamy ogień i dusimy przez ok 15 minut. Doprawiamy, jeśli jest taka potrzeba.
Podajemy z makaronem i jeśli ktoś lubi - z natką pietruszki.
Szybki sposób na makaron vermicelli - gotujemy wodę w czajniku, makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na parę minut, aż zmięknie.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html