Składniki:
- 2 jaja
- 50g jogurtu
- 10g wheya SFD o smaku słony karmel
- 10g zmielonych migdałów
- 5g błonnika babka jajowata
- słodzidło do smaku
- odrobina proszku do pieczenia lub sody
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie pozostałe składniki łączymy i dokładnie miksujemy. Można odstawić na parę minut, wtedy błonnik lepiej napęcznieje. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy aż dokładnie połączą się z masą. Można zostawić masę na
Patelnię skrapiamy olejem kokosowym lub tylko przecieramy natłuszczonym papierem - wedle uznania. Smażymy na wolnym ogniu, pod przykryciem.
U mnie polewa z 10g wheya i 10g tahini + odrobina wody.
Makro:
267,8 kcal
B:24,8 g W:3,8 g T:17,0 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html