...
Napisał(a)
Można się ważyć bowiem wyznacznikiem progresu będą tutaj pomiary (obwody/ogólna kompozycja sylwetki) np: co dwa tyg., na czczo o tej samej porze, w ten sam dzień. Np: u moich podopiecznych czasem waga się trzyma przez dość długi okres a obwód pasa leci.. czasem nawet wychodzi rekompozycja, czyli spalanie tłuszczu zapasowego przy jednoczesnym rozwoju masy mięśniowej ( oczywiście to tylko przykład - nie forma ''chwalenia'' się, bo tak wiele ludzi by mogło to odebrać ). Spadek 0.5-1kg jest ok bowiem nie ma reguły, gdyż tutaj wchodzi zbyt wiele zmiennych czynników. Np: osoba z nadwagą będzie miała większy regres masy ciała niż osoba po prostu redukująca do niższego pułapu %BF.
...
Napisał(a)
Żeby dieta była ,,dobra'' musi spełniać kilka kryteriów, a mianowicie powinna:
- pokrywać zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składniki odżywcze
- nie powodować ospałości, problemów trawiennych jak i kłopotów z jej realizacją (godziny posiłków etc)
- składać się ze smacznych dań (preferowanych w tym produktów przez osobę ją stosującą)
- nie powinna generować głodu w ciągu dnia
- wpływać na dobre samopoczucie
- dawać rezultaty w postaci redukcji tłuszczu zapasowego
No i suma sumarum nie prowadzić do zaburzeń hormonalnych, a często się tak dzieje poprzez głodówki, deficyt niezbędnych składników pokarmowych, długie utrzymywanie ujemnego bilansu i.t.d
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-08-28 16:00:50
- pokrywać zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składniki odżywcze
- nie powodować ospałości, problemów trawiennych jak i kłopotów z jej realizacją (godziny posiłków etc)
- składać się ze smacznych dań (preferowanych w tym produktów przez osobę ją stosującą)
- nie powinna generować głodu w ciągu dnia
- wpływać na dobre samopoczucie
- dawać rezultaty w postaci redukcji tłuszczu zapasowego
No i suma sumarum nie prowadzić do zaburzeń hormonalnych, a często się tak dzieje poprzez głodówki, deficyt niezbędnych składników pokarmowych, długie utrzymywanie ujemnego bilansu i.t.d
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-08-28 16:00:50
Polecane artykuły