SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

udko z kurczaka

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 897

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mam pytanie bo ukladajac diete jest mi trudno pewne rzeczy sprawdzic.Chodzi o strone www.ilewazy.  pl

1 ugotowane Udko z kurczaka (230g) ma
313kcal B:33,4 T:20,2 W:0 Bł:0 g

1 udko z kurczaka(bez dopisku gotowane) (160g) ma
253kcalB:26,9 gT:16,3 gW:0 gBł:0 g

niby oczywiste bo surowego nie jem,ale na tym samym serwisie ryż ugotowany ma ok 22g wegli a NIBY `surowy` ma 78g. Przy czym wiadomo ze 100g ryzu bialego gotowanego nie ma 22 g wegli. Więc na co patrzyc w przypadku udka z kurczaka ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Wszystko się zgaza, bo jak weżmiesz 100g surowego to ma ok 80g węgli, jak weżmiesz ugotowany to on waży już ok 250g czyli 100g ryży i 150g wody jak weźmiesz 100g ugotowanego to musisz te węgle podzielić na 2.5 i Ci wyjdzie 80/2.5 ok 32 g wegli w 100g ugotowanego ryzu co nie odpowiada 100g suchego.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Dokładnie, ważysz wszystko przed obróbką termiczną i tak podajesz w kalkulatorze

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72669 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958458
nie utrudniaj sobie życia , ważenie po obróbce nie ma wiekszego sensu
chyba,ze masz przygotowaną większa ilosc, już gotową np. miesa to czasem warto zapamiętać mniej więcej ile po obrobce to przed przygotowaniem, ja plus/minus te ilosci w przypadku produktów takich jak kura,ryz,kasze znam na pamiec
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

thermo speed extreme

Następny temat

sok z buraków

WHEY premium