SKLADNIKI:
- 80g daktyli
- 50g masla migdalowego 100%
- 100g banana
- 30g zmielonych platkow owsianych
- 30g maki kokosowej
- 15g kakao
- 40g gorzkiej czekolady 100%
gramatura skladnikow taka, a nie inna, poniewaz potrzebowalem takie, a nie inne makro. tak wiec jesli ktos potrzebuje wiecej bialka mozna smialo dodac WPC. jesli ktos potrzebuje wiecej wegli - smialo mozna zwiekszyc ilosc daktyli, badz platkow owsianych. to samo tyczy sie tluszczu, a co za tym idzie wiecej masla migdalowego, badz czekolady. rowniez mozna np. posiekac orzechy laskowe i obtoczyc w nich kulki. jedna wielka dowolnosc
WYKONANIE:
make kokosowa przesiewamy przed sitko i laczymy z reszta suchych skladnikow. daktyle moczymy w goracej wodzie min. te 20 minut. po tym czasie blendujemy je z bananem i maslem migdalowym. wszystkie skladniki laczymy w jedna calosc i formujemy kulki. nastepnie w kapieli wodnej rozpuszczamy gorzka czekolade i polewamy nia nasze kulki. calosc laduje w lodowce na kilka godzin, badz dla osob niecierpliwych na godzinke do zamrazarki.
MAKRO DLA CALOSCI:
bialko: 23g ; tluszcze: 40g ; weglowodany: 110g ; kcal: 968
SMACZEGO!!
when im going to do some mountaineering actually im going back home