SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Warzywa kiszone, a kwaszone - działanie.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1200

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 144 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4386
Witam,

czy warzywa kwaszone działają na florę bakteryjną jelit tak samo pozytywnie jak warzywa kiszone np. ogórki? Czy działanie jest słabsze? Jedyna różnica polega chyba tylko na tym iż przy kwaszeniu proces fermentacji jest chemicznie przyśpieszony, ale warzywa chyba nie tracą przez to swoich właściwości?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1234 Napisanych postów 1345 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16541
Kiszenie uznawane jest za dobre i zdrowie, a kwaszenie postrzegane jest jako proces sztucznie przyspieszony. Także jest niższej jakości.


Zmieniony przez - zagur32 w dniu 2018-04-09 23:05:55
1

Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
W tym artykule możesz poczytać więcej na ten temat:

https://potreningu.pl/articles/5470/kiszone-czy-kwaszone 
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 144 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4386
Zabieg ten wpływa na przyspieszenie procesu kwaszenia, jednak produkt taki charakteryzuje się słabszymi właściwościami niż produkt kiszony.

Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9054 Napisanych postów 82737 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699780
Tak , lepiej samemu zakisić ogóra
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Nobody41
Zabieg ten wpływa na przyspieszenie procesu kwaszenia, jednak produkt taki charakteryzuje się słabszymi właściwościami niż produkt kiszony.

Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?


Zgadza się. Bakterie nie zdychają

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
flex1976
Tak , lepiej samemu zakisić ogóra


Zawsze lepiej

Co do kiszonek, w jakimś tam dużym stopniu nie wspierają naszej mikrobioty bowiem mają wiele prozdrowotnych właściwości.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kontuzja, co robić?

Następny temat

Basen

WHEY premium