SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wartości odżywcze produktów surowych vs przyrządzonych

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 3465

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 703 Napisanych postów 1196 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 75579
Może pytanie naiwne, ale jak to jest z wartościa odżywczą pokarmów?
Czy tabela wartości przedstawia dane ryżu, kaszy, makaronu przed gotowaniem czy po?
Czy mięsa I ryby wazyć przed obróbką termiczną czy po, kiedy juz stracą wage?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
zazwyczaj tabele przedstawiają wartości na produkt przed obróbką, chociaż niektóre (np. w Biedronce) mają podane wartości po obróbce, ale są nie miarodajne, bo możesz ugotować kaszę, z której z 100g zrobi się 300g a może zrobić się 240g. Tak samo ze wszystkimi innymi produktami ważymy przed obróbką, czy to mięso, czy warzywa itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 703 Napisanych postów 1196 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 75579
O ku... czyli 100g ryżu, który wazyłem wkładając na talerz, to było nawet nie 50g surowego, za to z 200g kuraka zostaje pewnie ze 160... a I tak ledwo to mieszczę... No nieźle, trzeba jeszcze raz dietę ułożyć, dzięki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
różnie bywa z mięsem, zależy jak dużo wody się pozbędziesz i zależy od jakości mięsa, bo czasami z kilograma i 600g potrafi zostać
no z ryżem tak jak i z kaszą, może miałeś 50g, a może miałeś 30 lub 70g, a to już robi różnicę sporą przy kilku posiłkach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Najlepiej to robić przed.

100g ryżu może po obróbce ważyć 230g jak i 270 zależy kto i jak długo będzie gotował
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Produkty w tabelach podawane są przed obróbką. W wyjątkowych sytuacjach jest to napisane, że produkt po obróbce. Ważyć należy przed obróbką.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 703 Napisanych postów 1196 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 75579
Dzięki panowie, to juz chyba wyszło szydło z worka dlaczego mnie tak ssało... Nie dość że dieta na ostrym deficycie to jeszcze kolejny, ukryty deficyt mi sie pojawił ze złego obliczania. Ale nie ma tego złego, przynajmniej żoładek tak mi się ścisnął ze przez tydzień 5cm z talii uciekło. Teraz trzeba tego ryżu dokładać pomału.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Dobrze, że nie trwało to długo. Na pewno nic dobrego by z tego nie wyszło.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 703 Napisanych postów 1196 Wiek 43 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 75579
Racja, co prawda do anoreksji jeszcze mi daleko ale ciężko byłoby wytrzymać takie tempo.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy znane są czasy "obrabiania pokarmów" przez organizm?

Następny temat

Zmiany diety

WHEY premium