SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie odnośnie wina w potrawie.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2182

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1770
Wybaczcie, nie ten dzial
Witam.
Ostatnio znalazlem w internecie 2 ciekawe przepisy na zupe i udzca wolowego, w ktorych to wykorzystuje sie wino czerwone wytrawne.
Teraz zastanawiam sie nad dwoma rzeczami:
1. Czy jezeli dodam 200g wina, to wliczam to w ogole w bilans? Niby puste kalorie, ale w internecie pisza, ze 200ml to wyjdzie 136kcal. Z drugiej strony gdzies w jakims temacie czytalem, ze ogolnie alkohol sie wlicza, ale mniej niz jego zakladana kalorycznosc, bo w przypadku alkoholu mamy doczynienia z wysokim efektem termicznym czy cos takiego.
2. Jezeli wleje do garnka z podsmazona cebula i innymi produktami 200g wina, nastepnie odczekam az ~80% wina wyparuje, to zakladajac ze poczatkowo licze 200g jako 136, koncowo do bilansu wliczam 0,2 x 136, czy zostawiam 136 i nic nie ruszam ;) ?
Może i banalna sprawa z tym alkoholem, ale czasem zapas 136kcal to byc lub nie byc


Zmieniony przez - wj95 w dniu 2018-11-18 05:47:10
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94826 Napisanych postów 364838 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670227
Ja nigdy tego nie wliczam do bilansu ,zwłaszcza że większość odparuje

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Alkohol z wina i tak odparuje, bo jego temp wrzenia to 73-74* co na pewno uzyskasz

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Kolejne pytanie, jak często robisz potrawy z winem, by się tym przejmować, raczej codziennie takich zabiegów nie stosujesz.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika
Ekspert
Szacuny 375 Napisanych postów 423 Wiek 41 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 13988
Wychodzisz na scenę , ze tak Cię to dręczy? Ja jak używam 200 ml wina do potrawy to resztę wypijam....;) nie wliczaj :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
makrosięzgadza
Wychodzisz na scenę , ze tak Cię to dręczy? Ja jak używam 200 ml wina do potrawy to resztę wypijam....;) nie wliczaj :)


Słusznie, nie wolno marnować!
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Posiłek po treningowy jaki polecacie

Następny temat

Jak zrobić nutellę?

WHEY premium