PS. Jakie znacie jeszcze bardzo dobre źródła białka oprócz kurczaka, wątróbki, tuńczyka i jajek ?
...
Napisał(a)
Wiem że tuńczyk jest jednym z najlepszych źródeł białka. Niestety nie mogę go jeśc. Jego smak jest dla mnie obrzydliwy. Znacie jakies dobre przepisy na tuńczyka żeby nie było czuc tak jego smaku, bo jak go ostatnio próbowałem zjeść to już po pierwszym łyku myślałem, że puszczę pawia.
PS. Jakie znacie jeszcze bardzo dobre źródła białka oprócz kurczaka, wątróbki, tuńczyka i jajek ?
PS. Jakie znacie jeszcze bardzo dobre źródła białka oprócz kurczaka, wątróbki, tuńczyka i jajek ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
sery: zolte (maja strasznie duzo tluszczu) i biale (np. twarogowy chudy, ma 0,5g tluszczu na 100g.), piersi z indyka i inny drób, ryby (np. dorsz)
...
Napisał(a)
kupuj innych firm, smakuja o wiele inaczej i tak na zmiane
-----------------------------
uchonogaduparękaząb
-----------------------------
uchonogaduparękaząb
...
Napisał(a)
ja tam mieszam go z ryżem ,jajkiem oraz kukurydzą ,papryką czerwoną surową i mało przypomina smak ryby
Polska...Wrocław...Śródmieście -- https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=108727 .....
Polska...Wrocław...Śródmieście -- https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=108727 .....
...
Napisał(a)
polędwica wołowa, wołowina są b.dobrym źródłem białka. Tuńczyk z firmy CALVO jest za***isty, są równiez gotowe sałatki z tejże firmy. Możesz go kupić w molochach real.
tomyg
tomyg
tomyg
...
Napisał(a)
Ja w zasadzie tez nie przepadam za rybami (ten ich posmak), ale ostatnio znalazłem rybke PANGA. Są to duze filety które naprawde smakują rewelacyjnie, mięsko delikatne jak kurczaczek, nie czuc nic ryby- serio. Szukaj w dobtych sklepach rybnych.Nie jest tania 30zł/kg. Polecam
tomyg
tomyg
tomyg
...
Napisał(a)
zależy jakiego jesz tuńczyka, sam nie mogę przełknąć takiego za <2zł a takimi za >3,5 zł to bym mógł się całymi dniami zajadać :D
Kto pije i pali ten nie ma robali.
Kto pije i pali ten nie ma robali.
...
Napisał(a)
możesz wkroić do niego drobno posiekaną cebulkę, mocno popieprzyć i trochę posolić. Ja do tego dodaję jeszcze 1 -2 łyżki oliwy z oliwek ( tuńczyk jest z wody, którą wylewam ), a czasami ugotowane jajko ( razem z zółtkiem ). Powiedziałbym że smak jest wtedy zjabisty, nie tylko , że da się znieść
lessie tzn...lisica
lessie tzn...lisica
lessie...po prostu lessie
...
Napisał(a)
Witam
Czujesz pewnie taki metaliczny posmak. Spróbuj sobie tego tuńczyka czymś przyprawić (przyprawa do ryb). Do tego sałatka (można kupić gotowe) i na pewno będzie to zjadliwe.
Pozdrawiam
Piotr Folęga
Zapraszamy do sklepu na https://sklep.sfd.pl
Zmieniony przez - Pinter w dniu 2003-12-08 12:39:13
Czujesz pewnie taki metaliczny posmak. Spróbuj sobie tego tuńczyka czymś przyprawić (przyprawa do ryb). Do tego sałatka (można kupić gotowe) i na pewno będzie to zjadliwe.
Pozdrawiam
Piotr Folęga
Zapraszamy do sklepu na https://sklep.sfd.pl
Zmieniony przez - Pinter w dniu 2003-12-08 12:39:13
...
Napisał(a)
znam super przepis choc nie wiem czy sie tobie przyda , sporo w tym wegli , a ty jak mniemam chcesz samo bialko
w kazdym razie polecam z racji walorow smakowych
podam ilosci w wersji na jedna osobe , mozna oczywiscie zmieniac , po prostu dajac odpowiednio wiecej wszystkiego
wiec tak : woreczek ryzu (100 gr obojetne jakiej firmy byle parboiled)
puszka kukurydzy ( np boundelle , ale moze byc inna jak macie pewnosc ze jest ok)
puszka tunczyka (w oleju)
po ugotowaniu i wystygnieciu ryzu dodajemy do niego zawartosc obu puszek ,mieszamy dokladnie , dodajemy troche oliwy , wyciskamy troche soku z cytryny ( pi razy drzwi 1/3 malej cytryny)
solimy i pieprzymy do smaku
polecam (naleza sie sogi)
AXEL97
w kazdym razie polecam z racji walorow smakowych
podam ilosci w wersji na jedna osobe , mozna oczywiscie zmieniac , po prostu dajac odpowiednio wiecej wszystkiego
wiec tak : woreczek ryzu (100 gr obojetne jakiej firmy byle parboiled)
puszka kukurydzy ( np boundelle , ale moze byc inna jak macie pewnosc ze jest ok)
puszka tunczyka (w oleju)
po ugotowaniu i wystygnieciu ryzu dodajemy do niego zawartosc obu puszek ,mieszamy dokladnie , dodajemy troche oliwy , wyciskamy troche soku z cytryny ( pi razy drzwi 1/3 malej cytryny)
solimy i pieprzymy do smaku
polecam (naleza sie sogi)
AXEL97
Polecane artykuły