...
Napisał(a)
Czasem przy układaniu sobie dziennika żywieniowego na dany dzień/tydzień mam dylemat, wiem, że obie rzeczy są ważne, jedno wynika z drugiego, ale co jest ważniejsze? Przykładowo moje zapotrzebowanie wynosi 3150kcal, mam 2g białka/kg masy ciała i 25% z tego to tłuszcze, resztę dorzucam sobie węglowodanami i tutaj rodzi się dylemat. Często zamieniam produkty i się zdarza tak, że produkt ma dużo węgli, a mało kcal, jednego dnia podbiję sobie kcal węglowodanami i będzie to 375g, a drugiego będę miał np. 410, żeby 3150kcal w kalkulatorze się zgadzało, dobrze robię czy takie częste wahanie węglowodanów, nie będzie dobre?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
W ogólnym rozrachunku bardziej istotne będzie trzymanie kaloryczności. Nie ma potrzeby trzymania się sztywnego BTW.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Śmiało możesz tak robić. Ważny będzie ogólny bilans makroskładników i kalorii w skali tygodnia, a nie dnia czy posiłku.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Nie wiem jak coś moze miueć dużo węgli a mało kalorii.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
1g węgli - 4kcal więc jedno idzie za drugim, czasem jest trochę mniej kcal, bo błonnika nie wliczają ale to sporadyczne produkty
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Polecane artykuły