SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pękające jajka

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 439

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
często jak gotuje jajka na twardo to pękają mi po wrzuceniu do wrzącej wody czy takie jajko nie traci swoich wartosci odzywczych?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
Nie, takie jajko nie traci swoich właściwości odżywczych.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Normalna sprawa jak wyjmiesz jajo z lodówki i do wrzątku wrzucisz, jak tak chcesz robić wyjmij jako pół godziny wczesniej przed wrzuceniem do wrzątku, kolejna sprawa nie wrzucaj tylko wkąłdaj łyżką. A najlepiej włozyć do zimnej wody i tak ugotować, od zagotowania wody 4-5 minut.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400740
Wyciąg jaja z lodówki wcześniej by złapały temperaturę pokojową i dzięki temu zminimalizujesz ryzyko pęknięcia
Ale też 'pęknięte' jajo nie traci nic na swoich walorach ani smakowych ani odżywczych

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Jajka gotuj w zimnej wodzie a nie wrzucasz do wrzątku. Wtedy w wyniku różnicy temperatur skorupka pęka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Pod warunkiem że woda do srodka się nie dostanie bo wtedy apetycznie to nie wygląda, miałem pare takich przyapdków

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Jeżeli skorupka jest już wcześniej pęknięta, to na pewno trochę wyleci w czasie gotowania. Nie wpłynie to jednak na jakość jajka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9054 Napisanych postów 82737 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699780
To jakbyś robił jajecznicę , jajko sadzone to co by było z wartościami jajka ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mleko UHT

Następny temat

Spalacz

WHEY premium