SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szynka z piersi indyka

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 587

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Znalazłam taką szynkę z piersi indyka (masa 100g) - produkt bezglutenowy, z połączonych kawałków mięsa, parzony, plasterkowany, pakowany w atmosferze ochronnej.:

Skład: mięso z piersi indyka (100g mięsa użyto do przygotowania 100g produktu), sól, stabilizator - trifosforany, glukoza, aromaty, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 99kcal
Tłuszcz: 0,9g
Węglowodany (w tym cukry): 0,8g (0,8g)
Białko: 22g
Sól: 2,1g

Co o niej sądzicie? Można ją włączyć do codziennej diety np jako dodatek do jajek do kanapek?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9051 Napisanych postów 82731 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699756
Można sobie od czasu do czasu włączyć do posiłku .Należy dokonywać rozsądnych wyborów i pamiętać, że często dany produkt jest o połowę tańszy właśnie dlatego, że zawiera o połowę mniej mięsa niż droższe odpowiedniki. Bo dobre jakościowo wędliny można gdzieniegdzie dostać, jednak ich cena sprawia, że nie cieszą się zbyt dużym zainteresowaniem. Alternatywą dla nafaszerowanych rozmaitymi wypełniaczami wędlin może okazać się przygotowane w warunkach domowych mięso, takie jak grillowany indyk czy kurczak, którego po przygotowaniu można pokroić w plastry i używać do obkładu pieczywa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jakby 150g mięsa uzyto do 100g szynki to by było ok, pierś kurczaka na masie traci ok 30-40 % podczas obróbki. Więc lepiej sobie sam weź pierś kurczaka i ją ugotuj.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6271 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
W zdrowej diecie powinny panować pewne zasady, które mówią o tym, że bazujemy na produktach jak najmniej przetworzonych. Im większe przetworzenie konkretnego produktu, tym rzadziej należy go spożywać. Podobna zasada będzie w przypadku szynki z piersi indyka. Plusem jest to, że produkt składa się jedynie z piersi indyka. Warto jednak pamiętać, że aby ją uzyskać trzeba poddać pierś sporemu przetworzeniu, co wpłynie na jej jakość. Minusem jest również dodatek takich składników jak: glukoza, azotyn sodu, czy fosforany, których zadaniem jest trzymanie wody w produkcie, czyli oszukanie klienta z że kupuje mięso a w rzeczywistości zwiększanie w nim wody.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

białko roślinne a białko zwierzęce

Następny temat

Alpha johimbine

WHEY premium