SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Domowy krem czekoladowy a'la nutella

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2067

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 732 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16921
Składniki

- orzechy laskowe 300g
- nerkowce 50g
- erytrol 150g
- kakao 50g
- olej kokosowy 20g



Przygotowanie

Jeśli mamy orzechy blanszowane to kroki 1-2 pomijamy

1. Wstawiamy orzechy do piekarnika na 150 stopni i 15 minut
2. Po ostudzeniu wsypujemy do słoika i potrząsamy aż gorzka skórka odejdzie

3. (Opcjonalnie) Erytrol warto w młynku do kawy zmielić na puder. Ułatwi to na koniec pracę blenderowi przy mieszaniu wszystkich składników
3. Blendujemy orzechy aż puszczą olej co w zależności od mocy blendera i jakości ostrzy powinno zająć do 10 minut
4. Dodajemy kakao, erytrol i olej i blendujemy do dokładnego wymieszania.

Makro na 100g: 442 kcal, 12b, 40t, 13w

Wychodzi niecałe 6 takich porcji po 100g





Zmieniony przez - 4mass w dniu 2019-12-15 17:25:25
4
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Alternatywa dla Huel

Następny temat

Zabawa w kuchni z gumą ksantanową

forma lato