SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Karkówka - piekarnik a jej tluszczyk

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 844

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 213 Wiek 34 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1294
Siemanko. Jestem na keto i wszystko co jem wpisuje w programie do liczenia kalorii fitatu.
W sądziłem do piekarnika 1675g kartkówki wieprzowej i po 40 minutach

Było 1344g miesa
I 170g tego co z mięsa wycieklo.
Czyli te 170g to tłuszcz z tej kartkówki
I teraz jak to dzielić w tym programie żeby pilnować makro najlepiej.
Tłuszczyk odlac sobie do naczynia i podzielić razem z mięsem żeby się zgadzało? Z drugiej strony to jest 10% masy mięsa przed piekarnikiem czyli
Skoro aplikacja pokazuje że na 100g karkówka ma 18g b i 14g T to po prostu wywalić wytopiony Tłuszczyk i liczyć to jako 18gb i T-10% czyli 14-1.4g tłuszczu?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Aplikacja pokazuje 100g dla surowej karkówki czy juz dla upiecoznej, bo to bedzie różnica

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Nie widzę większego sensu w zabawie tego typu, aby liczyć różnicę wytopionego tłuszczu z mięsa. Szczególnie, że na podstawie różnicy mas nie jesteś tego w stanie określić. Mięso straci nie tylko tłuszcz, który założyłeś, że ważyć będzie 170 gramów. Będzie to również sporą część wody. Myślę, że nawet więcej jej będzie niż wytopionego tłuszczu. Według mnie za dużo zabawy.

W takiej sytuacji najprościej będzie brać pod uwagę wartości odżywcze karkówki po obróbce, czyli w tym przypadku po pieczeniu.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Liczenie kalorii za pomocą asystenta Google

Następny temat

Dieta na masę mięśniową.

WHEY premium