SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja, brak efektow

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1089

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
bardzo słabo to wygląda, suche bułki? brak warzyw? większość to przetworzone produkty, źródła tłuszczy kiepskie
zapoznaj się ze ściągawką co do doboru produktów jaką podał Ci flex i wrzuć dietę zgodnie z regulaminem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 86
teraz dopiero zauważyłem sorki za błąd, bułki nie są suche dodaje do nich jakąś szyneczkę przeważnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82727 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699723
Musisz ogarnąć podstawy bo w innym wypadku nic z tego dobrego nie będzie .
Tutaj pomocne artykuły
https://www.sfd.pl/temat373792  - 10 wskazówek żywieniowych
https://www.sfd.pl/temat523670  - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2
https://www.sfd.pl/temat315296  - Dieta - ułóż sam/a
https://www.sfd.pl/temat398329  - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach)
https://www.sfd.pl/Ilość_posiłków-t237159-s0.html
https://www.sfd.pl/temat315296 - Dieta - ułóż sam/a
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Szynka, czy innego rodzaju wędliny to źródła białka dość słabej lub ewentualnie co najwyżej średniej jakości. Poza tym, te średniej jakości za kilogram wychodzą tyle co dobrej jakości wołowina.

Zdecydowanie sugeruję bazować na produktach jak najmniej przetworzonych. Możesz np. raz na jakiś czas upiec sobie 1-2 kilogramy schabu i będziesz miał dużo lepszej jakości mięso do pieczywa, czy jakiegokolwiek innego źródła weglowdanów.

https://potreningu.pl/articles/2992/zamiast-wedlin-lepiej-wybrac-swieze-mieso

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 86
Okej załóżmy że upiekłbym schabu, jak wtedy liczyć kaloryczność? Jestem trochę zielony w tym temacie i głównie korzystam z aplikacji a wątpię, że liczby są te same w tym przypadku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82727 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699723
Kupujesz schab i ważysz . Ważymy produkty zawsze przed wszelką obróbką:
mięso rozmrożone i na surowo,
ryż, kasze, makarony, płatki itp. w suchej postaci,
warzywa i owoce - tylko części jadalne, surowe.
Mięso w trakcie obróbki cieplnej, podczas gotowania, pieczenia, smażenia traci na wadze, odparowuje z niego trochę wody, wytapia się również pewna ilość tłuszczu. Ważąc po przygotowaniu możemy przez to zjeść więcej kalorii niż planowaliśmy. Wkleiłem Ci linki z podstawami to poczytaj . Bez podstaw nic nie zdziałasz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Chcąc wiedzieć ile dostarczysz kalorii i składników odżywczych w określonym kawałku np. pieczonego schabu, możesz to policzyć na kilka sposobów. Najprościej będzie po prostu sprawdzić w tabelach kalorycznych ile dana masa mięsa po obróbce ma wartości odżywczych.

Możesz również dokonać pomiaru masy mięsa przed obróbką. Następnie ponownie po obróbce. Będziesz w ten sposób wiedział ile mięso oddało wodny w trakcie pieczenia. Możesz kawałek pokroić na xx elementów i policzyć ile każdy z nich ma wartości odżywczych.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nowe podejście do diety

Następny temat

Pomoc z dieta ;) pilne

WHEY premium