SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Olej wchłaniający się do kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1195

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, orientuje się ktoś ile mniej więcej wchłonie się oleju do 100g piersi z kurczaka podczas smażenia na patelni? Oczywiście pierś była w panierce i została wrzucona do rozgrzanego oleju, a następnie odsączona papierem. Jestem na redukcji i nie daje mi to spokoju ile wliczyc oleju, a dziewczyna chciała kotlety, więc nie miałem wyboru :/
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9051 Napisanych postów 82731 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699755
Raczej nikt nie odpowie na to pytanie . Już zjadłeś wiec nie panikuj , przeżyjesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76028 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754828
Wchłonie się zapewne sporo, ale nie do końca rozumiem jakie ma to znaczenie? Wystarczy znać podstawowe zasady smażenia aby wiedzieć, że zaleca się smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Około 5-10 gramów przeznaczasz na wysmarowanie patelni i taka też ilość wliczasz w bilans kaloryczny. Nie słyszysz przecież w głębokim tłuszczu żeby mieć co do tego wątpliwości. Polecam poczytać więcej na ten temat w artykule:

https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia

https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak to jednorazowa sprawa to się nie przejmuj, następnym razem mzoesz sobie przecież osobno zrobić, jej z panierką, wylej olej, przetrzyj patelnie i pierś sobie zrób. Albo jak jej robisz z opaneirką to sobie zrób bez i nie wsiąknie tyle tłuszczu co z paneirką byś robił

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z produktami

Następny temat

Redukcja

WHEY premium