SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mięso a w nim robak

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2477

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 302
Witam piszę tutaj na forum bo może ktoś z was jest w stanie mi pomóc otóż moja mama zakupiła dzisiaj mięso ze sklepu dino i trafił się jakiś robak nie potrafimy zweryfikować co to jest i czy może być groźny. Poprzedniego dnia z tego samego mięsa mama zrobiła gołąbki i zjedliśmy i boimy się czy nie zagraża naszemu zdrowiu nic. Oczywiście sprawa zgłoszona do sanepidu a obsługa sklepu wzięła się za ostre czyszczenie sklepu itd. i już zrobili awanturę, że to moja mama podłożyła to robactwo. Z góry bardzo dziękuje za pomoc.













Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3040 Napisanych postów 51771 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350021
Jak spożyliście mięso po obróbce i nie odczuliście żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego, to już nic Wam nie grozi.
Nawet jak było tych robaków więcej to nie miały szans z temperaturą, niemniej mięso wygląda na świeże, intruz nie przypomina żadnego z powszechnie znanych pasożytów, więc myślę, że robak znalazł się tam przypadkiem.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Nic Wam nie będzie, jak mieso wygotowane zostało, reszty bym już nie jadł, różnie mzoe być, mzoe gdzieś z warzyw się dostał jak w koszyku lezało, czy gdzieś na stole, robaki raczej gnieżdżą się do środka a nie żyją na powierzchni,

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6296 Napisanych postów 76172 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755663
Tak to już w naturze bywa, że robaki są blisko nas i trzeba się z tym pogodzić. Mogą trafić się wszędzie i ciężko w jakiś sposób temu zaradzić. Na warzywach i owocach na pewno zjadłeś ich już dziesiątki, jak nie setki i to zapewne na surowo. Myślę, że nie ma czego się obawiać.

To na co sugeruję zwrócić większą uwagę, to mięso jakie spożywasz. Gotowe mięsa mielone niestety nie należą do najlepszych pod względem jakości. Sugeruję kupować całe kawałki i ewentualnie mielić samemu lub dać w sklepie do zmielenia.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 302
Właśnie w sklepie zmielili za prośba mojej mamy ale bardzo wam dziękuję uspokoiliscie mnie pozdrawiam was bardzo serdecznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Co do mielenia w skleie, sporo zależy od obsługi jak dbają o chiogiene maszyny do mielenia. zeby nie było tak rano komuś zmieli a potem nikt nei mieli i wieczorem tobie zmieli, więc zarazków się przez ten czas tam nagromadzi. Nie ma to jak samemu w domu zmielić, ja mam jeszcze starą ręczną amszynkę.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Witaj,
Ten robak to na 100% nie jest że tak powiedzmy mięsny, uwierz że nie jednego robaka w żywności miałeś. Lecz prawda taka że w wysokiej temperaturze one giną.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja bym sie zerzygal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33244 Napisanych postów 23316 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278399
To nie jest robak mięsny , możliwe że przyszedł w odwiedziny , nim pojawiłby się robak miesny zapewne juz by wcześniej powonienie dało ci znać że mięso jest zepsute , a jak nie powonienie to w dotyku byś poznał że się lepi .
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja po okresie masowym duża ucinaj kcal.

Następny temat

Troche namieszalem z dieta(doping)

forma lato