Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/DodajNowyTemat?id=392
...
Napisał(a)
Witam. Moje zapotrzebowanie kaloryczne wynosi 2400-2500 kcal. Moje pytanie brzmi - czy wpisuje się w zdrowe odżywianie spożywanie 2 bułek grahamek i 3 kromek chleba żytniego na zakwasie (pumpernikiel). Wydaje się być to dziwne pytanie, jednak ciężko mi dobić kalorie, a pieczywo wręcz kocham. Niestety bardzo dużo słyszałam, że pieczywa warto unikać, czy tyle pieczywa prawie codziennie jest zdrowe (najczęściej na kolacje)? W ciągu dnia jem również owsianki, jaglanki, kasze, brązowy ryż i makarony. Dotychczas czuję się dobrze i nie zauważyłam negatywnych skutków dla organizmu.
Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/DodajNowyTemat?id=392
Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/DodajNowyTemat?id=392
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie musisz unikać pieczywa. Śmiało możesz je włączyć do codziennego jadłospisu.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Koniu151Nie musisz unikać pieczywa. Śmiało możesz je włączyć do codziennego jadłospisu.
Właśnie w tym sęk, że go nie unikam. Martwi mnie, czy nie jest go za dużo w moim jadłospisie :/
...
Napisał(a)
Jak pieczywo jest dobrej jakości, bez masy dziwnych dodatków/wypełniaczy, nie widzę problemu.
1
...
Napisał(a)
Jak zadbasz od dobrej jakosci pieczywo, do pieczywa odpowiednie dodatki by posiłek był pełnowartościowy to ok.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Podsumowując - nawet jeśli spożywam w dniu ok 320g pieczywa, ale jest ono z optymalnie wysokiej półki jakościowo i spożywając inne produkty bogate w dobre ww, to nie zaszkodzi i mieści się w zdrowym odżywianiu ? :)
...
Napisał(a)
Samo w sobie to nie problem, jeśli pasuje w rozkład makro/kcal, jednak starałbym się urozmaicać źródła węglowodanów, jak możesz, rotuj chleb/ziemniaki/ryż/kasza/etc.
1
...
Napisał(a)
śmiało jedz, ważne tylko żeby miało jak najprostszy skład bez ulepszaczy
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Nie widzę powodów ku temu żeby unikać pieczywo. Warto bez wapienia wiedzieć jakie pieczywo jest lepsze pod względem jakości, a jakie jest gorsze. Na pewno lepszym wyborem będzie to z mąki żytniej, razowej, orkiszowej, gryczanej, owsianej, graham, czy pumpernikiel. Poza tym, lepiej jakby nie było gąbczaste. Polecam czytać składy produktów. Więcej informacji na temat pieczywa znajdziesz w artykule przedstawionym poniżej:
https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424
https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424
1
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły