...
Napisał(a)
Witam, w 100 g nieugotowanego ryżu znajduje się 79 g węglowodanów, a w 100 g ugotowanego już tylko 28 g, czy można przygotować ryż bez utraty węgli?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
100 gram ryżu-jeden woreczek po ugotowaniu waży około 300-350 gramów. Więc 100 gramów ryżu po ugotowaniu to 1/3 z 100 gramów suchego ryżu
1
Mój Blog Żywieniowy, zapraszam serdecznie: https://www.sfd.pl/[BLOG]_Samczero_cocinero-t1211498.html
...
Napisał(a)
ryż nie traci węgli, tylko nabiera wody, 100g surowego to tak jak kolega napisał że to 300, a nawet czasami 400g jak rozgotujesz. w nim masz 100g ryżu i 200-300g wody.
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Musisz trochę poczytać jeszcze bo się okaże że robisz duze braki w swym odzywianiu itp.
Problemu nie będzie jak będziesz wpisywał surowe produkty w swoje tabele.
Np ziemniaki podczas obróbki mało co tracą czy nabierają wody, wrzucisz 300g i praktycznie tyle wyjmujesz
Co do ryzu j/w po ugotowaniu nadal jest to 100g ryżu i 150g woady.
Znowu z mięsem jest na odwrót np pierś kurczaka podczas obróbki traci masę bo ucieka woda, i np 100g piersi to po zrobieniu ok 70 g jest ale nadal ma takie samo BTW tylko straciła wodę.
Problemu nie będzie jak będziesz wpisywał surowe produkty w swoje tabele.
Np ziemniaki podczas obróbki mało co tracą czy nabierają wody, wrzucisz 300g i praktycznie tyle wyjmujesz
Co do ryzu j/w po ugotowaniu nadal jest to 100g ryżu i 150g woady.
Znowu z mięsem jest na odwrót np pierś kurczaka podczas obróbki traci masę bo ucieka woda, i np 100g piersi to po zrobieniu ok 70 g jest ale nadal ma takie samo BTW tylko straciła wodę.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły