Zmieniony przez - Peri Winkle w dniu 2021-04-27 05:57:37
...
Napisał(a)
"Zwykłe" płatki owsiane /nie "górskie" i nie te "błyskawiczne"/ raczej lepiej poddać obróbce termicznej- uniknie się wówczas rewolucji żołądkowych, a ilość kwasu fitynowego /blokującego absorpcję pewnych mikroelementów/ zmaleje. Niemniej, w takim przypadku ich indeks glikemiczny pod wpływem wysokiej temperatury wzrośnie, a ilość: błonnika i witamin z grupy B- zmaleją.
Zmieniony przez - Peri Winkle w dniu 2021-04-27 05:57:37
Zmieniony przez - Peri Winkle w dniu 2021-04-27 05:57:37
1
...
Napisał(a)
Ja gotuję wodę zalewam woda czekam 3-4 min dorzucam reszte, trochę mleka i gotowe, nie ważne czy błyskawiczne czy górskie
1
...
Napisał(a)
Wszystko można. Niemniej lepiej poddać je obróbce termicznej.
Zmieniony przez - Puffetta w dniu 2021-05-19 22:58:16
Zmieniony przez - Puffetta w dniu 2021-05-19 22:58:16
Poprzedni temat
Budowa masy mięśniowej - jak zacząć?
Następny temat
Halibut niebieski - ilość kcal
Polecane artykuły