SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Frytkownica - tłuszcz

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 789

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 29
Witam serdecznie. Jak byście wliczyli tłuszcz do makro w postaci oleju z frytkownicy


Zmieniony przez - goliad1991 w dniu 2021-09-03 12:30:16
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 29
To wiem. Tylko jak policzyć ile jego jest we frytkach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
najdokładniejsza metoda to zważyć ilość oleju przed smażeniem i po smażeniu jak jednak nie zależy Ci na takiej dokładności to pozostaje przyjąć na oko, czyli wziąć wartości z tabel np. potreningu.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 418 Napisanych postów 461 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 4565
To zależy od wielu czynników, ale zwykle przyjmuje się, że frytki wchłaniają ok. 25-30% tłuszczu.

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33143 Napisanych postów 23214 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278163
Ja jak robie na głębokim to potem okładam ręcznikami papierowymi aby nadmiar wchłonęły i przyjmuje wtedy olej jako 10% wagi frytek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
na oko musisz liczyć, innej opcji nie ma chyba że j/w zważysz tłuszcz po smażeniu. Tylko się nie poparz. Jak czesto jadasz takie frytki ? BNo jak zjesz raz na miesiac to bym jakoś do tego nie podchodził z dokąłdnoscią aptekarską
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Myślę, że nikt kto dba o swoje zdrowie i sylwetkę nie używa frytkownicy w tradycyjnej postaci, kiedy to musimy smażyć produkty w głębokim tłuszczu. Jeżeli zjedz tak przygotowane produkty okazyjnie, to oczywiście nic się nie stanie, ale z dnia na dzień sugeruję piec, gotować, smażyć, dusić, czy grillować.

Inna opcja to frytkownica, która nie wymaga użycia tłuszczu do pieczenia. Np. z Biedronki za 200 złotych. Bardzo fajny sprzęt. Od czasu do czasu jest w promocji -50 procent. Sam używam i polecam.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nie lubię warzyw - co teraz?

Następny temat

Reverse diet - korygowanie ilości kalorii

WHEY premium