Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Hej, możecie polecić jakiś wypiekacz do chleba? Dobry, sprawdzony model. I może jakieś przepisy na dobry chlebek? Ile w ogóle taki chleb może być zjadliwy po wypieczeniu? Czy wiadomo, jaka jest jego kaloryka?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
kaloryczność jest znana, z tego co zrobisz chleb tyle bedzie miał kalorii, jak sam pieczesz to wiesz ile mąki dałeś jakich ziaren itp. mozesz sobie kupić żeliwną formę https://laplander.pl/product-pol-4091-Zeliwna-Forma-Petromax-Loaf-Pan-K4.html i robić w normalnej kuchence tak samo z normalnej brytfanki też wyjdzie.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie wiem po co Tobie potrzebny jest wypiekacz do pieczywa? Jeżeli nie masz w domu piekarnika z to rozumiem, ale jeżeli jesteś w jego posiadaniu, to nie widzę potrzeby zakupu kolejnego sprzętu, skoro możesz upiec chleb w piekarniku. Sam tak robię i wychodzi bardzo dobry.
Tydzień wcześniej robię zakwas. Używam różnego rodzaju mąki: gryczana, owsiana, orkiszowa, ryżowa. Czasami dodaję też trochę jaglanej, ale niewiele, ponieważ jej dodatek powoduje dużą kruchość pieczywa. Dodaję też siemię lniane, suszone pomidory, słonecznik, itp. Piekę w formkach 75 minut. Ilość kcal i składników odżywczych będzie taka sama, bez względu na rodzaj mąki
Tydzień wcześniej robię zakwas. Używam różnego rodzaju mąki: gryczana, owsiana, orkiszowa, ryżowa. Czasami dodaję też trochę jaglanej, ale niewiele, ponieważ jej dodatek powoduje dużą kruchość pieczywa. Dodaję też siemię lniane, suszone pomidory, słonecznik, itp. Piekę w formkach 75 minut. Ilość kcal i składników odżywczych będzie taka sama, bez względu na rodzaj mąki
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Miałem tefala i nie używam bo albo za słabo wypiekło albo za mocno , albo mieszadła źle urobiły ciasto . Robię chleb w piekarniku i zawsze wychodzi a ponadto za jednym zamachem robię 3 foremki , kroje na porcje i do zamrażalnika .
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
jeżeli masz piekarnik to szkoda miejsca i pieniędzy na taki wypiekacz, moja ciocia i mój kuzyn kupili sobie takie wypiekacze, gdzie ciocia namiętnie chleb piekła, jednak po 3-4 użyciach wstawiła do szafy i wróciła do pierwotnej formy pieczenia w piekarniku, kuzyn zaś może 2 razy użył
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Polecane artykuły