SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wypiekacz do chleba 2021

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 807

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 178 Wiek 53 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1119
Hej, możecie polecić jakiś wypiekacz do chleba? Dobry, sprawdzony model. I może jakieś przepisy na dobry chlebek? Ile w ogóle taki chleb może być zjadliwy po wypieczeniu? Czy wiadomo, jaka jest jego kaloryka?

Pozdrawiam.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
kaloryczność jest znana, z tego co zrobisz chleb tyle bedzie miał kalorii, jak sam pieczesz to wiesz ile mąki dałeś jakich ziaren itp. mozesz sobie kupić żeliwną formę https://laplander.pl/product-pol-4091-Zeliwna-Forma-Petromax-Loaf-Pan-K4.html i robić w normalnej kuchence tak samo z normalnej brytfanki też wyjdzie.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Nie wiem po co Tobie potrzebny jest wypiekacz do pieczywa? Jeżeli nie masz w domu piekarnika z to rozumiem, ale jeżeli jesteś w jego posiadaniu, to nie widzę potrzeby zakupu kolejnego sprzętu, skoro możesz upiec chleb w piekarniku. Sam tak robię i wychodzi bardzo dobry.

Tydzień wcześniej robię zakwas. Używam różnego rodzaju mąki: gryczana, owsiana, orkiszowa, ryżowa. Czasami dodaję też trochę jaglanej, ale niewiele, ponieważ jej dodatek powoduje dużą kruchość pieczywa. Dodaję też siemię lniane, suszone pomidory, słonecznik, itp. Piekę w formkach 75 minut. Ilość kcal i składników odżywczych będzie taka sama, bez względu na rodzaj mąki

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33132 Napisanych postów 23203 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278137
Miałem tefala i nie używam bo albo za słabo wypiekło albo za mocno , albo mieszadła źle urobiły ciasto . Robię chleb w piekarniku i zawsze wychodzi a ponadto za jednym zamachem robię 3 foremki , kroje na porcje i do zamrażalnika .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
jeżeli masz piekarnik to szkoda miejsca i pieniędzy na taki wypiekacz, moja ciocia i mój kuzyn kupili sobie takie wypiekacze, gdzie ciocia namiętnie chleb piekła, jednak po 3-4 użyciach wstawiła do szafy i wróciła do pierwotnej formy pieczenia w piekarniku, kuzyn zaś może 2 razy użył
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny [96kg]

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny [70kg]

WHEY premium