...
Napisał(a)
Ja znam taki przepis:
2 szkl płatków owsianych
1 lub 2 jajka (zależnie od wielkości)
2 cebule
20 dkg żółtego sera
pęczek pietruszki
pół czerwonej papryki
bułka tarta do obtoczenia
oliwa do smażenia
łyżka wegety lub soli i pieprzu do smaku
możne też dodac potartą marchewkę
Płatki zalac 1 i 1/2 szkl wrzącej wody. Cebule należy usmażyc na złoto i przestudzic. Ser zetrzec, paprykę i pietruszkę pkroic na drobno wszystkie składniki dokładnie wymieszac. Formowac nie za duże klopsiki obtoczyc w bułce tartej i usmażyc na oliwie. PYCHA!
Ciasto wychodzi dośc papkowate, ale takie musi byc, aby kotleciki nie były za twarde. Zawsze można ewentualnie dosypac płatków :)
2 szkl płatków owsianych
1 lub 2 jajka (zależnie od wielkości)
2 cebule
20 dkg żółtego sera
pęczek pietruszki
pół czerwonej papryki
bułka tarta do obtoczenia
oliwa do smażenia
łyżka wegety lub soli i pieprzu do smaku
możne też dodac potartą marchewkę
Płatki zalac 1 i 1/2 szkl wrzącej wody. Cebule należy usmażyc na złoto i przestudzic. Ser zetrzec, paprykę i pietruszkę pkroic na drobno wszystkie składniki dokładnie wymieszac. Formowac nie za duże klopsiki obtoczyc w bułce tartej i usmażyc na oliwie. PYCHA!
Ciasto wychodzi dośc papkowate, ale takie musi byc, aby kotleciki nie były za twarde. Zawsze można ewentualnie dosypac płatków :)
...
Napisał(a)
Wszystkie platki zbozowe sa ok. Najlepsze pod wzgledem skladu zdecydowanie owsiane, ale oczywiscie inne tez mozna stosowac dla urozmaicenia.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły