SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

FILETY RYBNE - przepisy - ma ktos?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15057

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 8680 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31712
możesz też sobie strzelić zupkę rybną. W samej polskiej kuchni jest kilka przepisów. Jest też opcja węgierska - z papryką i moja ulubiona - chińska. Poeksperymentuj

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Wiek 6 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 368
Jeżeli nie masz specjalnych sit do parowania, mozna to sobie uprościć obwiązując garnek gazą. Do srodka wlewamy wodę, tak by woda nie dotykała gazy. Całość przykryj podczas gotowania i dolewaj wody bo szybko paruje. Rybe możesz posypać ziołami ale nie dużo, raczej pieprz ziołowy. Nie wiem co na to powie reszta, ale dla poprawienia walorów smakowych mozna do wody dodać kostke rosołową wtedy całość nie jest taka mdła.

Dlaczego "nie na oliwie" - oliwa ma niską temperaturę wrzenia i niestety łatwiej sie wszystko przypala, a przypalone to kancerogenne i jeszcze pare rzeczy na nie....
Powodzenia wgotowaniu

gadzinka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 8680 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31712
Gadzinka, wszystko ok, tylko jak tą gazę mocujesz żeby nie wpadła do środka? Mnie się wydaje, że bezpieczniejszym sposobem jest użycie płaskiego, metalowego sitka zamiast kosza. A co do kostki rosołowej w wodzie... hmmm. Być może trochę aromatu przeniknie do mięsa, ale specjalnie na to bym nie liczył. Ryba na parze czerpie smak z tego w czym ją zamarynujesz a nie z tego co pływa w wodzie. A możliwości są spore: np imbir, miód, czosnek - na chińsko/ marynata słodko-kwaśna/ pasta tamaryndowa + kminek sypany - na indyjsko/ curry itp
1

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Wiek 6 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 368
Gazę się obwiązuje dokoła garnka, tak żeby troche zagłebiała się do srodka. MOzna sama gazą (podwójna lub potrójna warstwa) obwiązać, i można obwiązać sznureczkiem - na zewnatrz garnka.

gadzinka

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta

Następny temat

Dieta do sprawdzenia :)

forma lato