Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Juz pisalem nie raz. Ogorek kiszony, cebula, kukurydza, oliwa, pieprz, ryz lub bez i jest w ogole inny smak.
...
Napisał(a)
Podsmażyć trochę cebuli na oliwie plus czosnek (jak już cebulka będzie prawie dobra, bo się spali), wrzucić tuńczyka i dobrze wybełtać, chwile przesmażyć, dodać zioła, przyprawy wg upodobania i kilka łyżeczek curry (optymalna ilość do indywidualnych eksperymentów), zalać śmietaną lub jogurtem naturalnym, wymieszać i chwilę jeszcze pogotować. Można też dorzucić ser żółty ewentualnie. Tym sosem zalewamy ugotowany makaron, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i/lub np. szczypiorek, bazylię czy inne zielsko, całość wymieszać. Wg przepisu mozna dorzucić pokrojone w kostkę pomidory i oliwki. Ja robiłem wersję minimalną bez żółtego sera, oliwek i pomidorów z makaronem razowym i była całkiem zjadliwa
Taki "wieczorny tuńczyk" to np. w wersji błyskawiczno-minimalistycznej z cebulką i odrobiną musztardy i keczupu.
Taki "wieczorny tuńczyk" to np. w wersji błyskawiczno-minimalistycznej z cebulką i odrobiną musztardy i keczupu.
Polecane artykuły