Wapń - mleko, żółte sery, żółtko jaj, skorupiaki, czekolada, figi, groch, fasola, jogurt, brokuły, migdały, nasiona słonecznika
Fosfor - nabiał, mięso zwierzęce, ryby (tuńczyk, pstrąg, sardynki, makrela), drób, orzechy, warzywa strączkowe, jajka
Żelazo - mięso zwierzęce (wątroba, polędwica wieprzowa, płuca, wołowina), skorupiaki, żółtko jaj, rośliny strączkowe, orzechy, zboża, grzyby, pestki dyni, kaszanka, czarny salceson, czernina, otręby pszenne, szpinak
Jod - sól jodowana, owoce morza, tran z dorsza, ryby
Miedź - jaja, mąka z pełnego przemiału, fasola, buraki, pomidory, wątroba, nerki, ryby, szpinak, szparagi, ostrygi, homary, małże, orzechy
Sód - sól kuchenna, szynka gotowana, bagietka francuska, chleb razowy, ryby, sery żółte
Potas - rodzynki, banany, kasza gryczana, borowiki, czarna porzeczka, pomidory, rośliny strączkowe, orzechy, warzywa i owoce
Magnez - rośliny strączkowe, otręby pszenne, kasza gryczana, orzechy, suszone figi, morele, grubo mielone produkty zbożowe, warzywa zielone, podroby, banany, kakao
Siarka - wołowina, jagnina, wątroba, drób, kapusta, fasola, jaja, ryby, mleko, ser
Cynk - mięso zwierząt, owoce morza, ryby (węgorz, śledzie), zboża, kiełki pszenicy, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna słonecznika, dyni, otręby pszenne
Selen - podroby, grzyby, brokuły, zboża, ryby, skorupiaki, kapusta, czosnek, cebula, seler, melasa, sól kamienna, orzechy, kukurydza, zielony groszek, nasiona słonecznika
Mangan - orzechy, brunatny ryż, zboża, warzywa strączkowe, zielona herbata
Kobalt - wątróbka, cynaderki i buraki
Chrom - drożdże piwne, zboża, żółtka jaj, wątroba, ostrygi, grzyby, brokuły, sok winogronowy, mięso indycze, owoce morza
Molibden - drożdże piwne, wątroba, brokuły, kalafior, sałata, szpinak, zboża, warzywa strączkowe, mleko, ryż
Witaminy
Witamina A (retinol) - wątroba, ryby morskie, ser żółty, masło, żółtko jaj, oleje roślinne, mleko
Beta-karoten (prowitamina A) - marchew, szpinak, dynia, morele, brukselka
Witamina B1 (tiamina) - wieprzowina, płatki owsiane, pieczywo pełnoziarniste, orzechy groch, fasola
Witamina B2 (ryboflawina) - ser żółty, jajka, jogurty, makrela, mleko
Witamina B6 (pirydoksyna) - wątroba, chude mięso, ryby, warzywa liściaste, zboża, banany, ziemniaki, drożdże
Witamina B12 (kobalamina) - mięso, ryby, drób, skorupiaki, jajka, drożdże, mleko
Witamina PP ( B3, niacyna ) - wątroba wołowa, makrela, ziemniaki, groszek, awokado, orzeszki, daktyle
Witamina B5 (kwas pantotenowy) - pełnoziarnisty chleb, orzechy, suszone morele i śliwki
Witamina C (kwas askorbinowy) - czarna porzeczka, papryka, truskawki, kapusta, owoce cytrusowe, natka pietruszki, rzeżucha, ziemniaki
Witamina D (kalcyferol) - jajka, tłuste mleko, wątroba, ryby, tran
Witamina E (tokoferol) - kiełki zbóż, oleje roślinne, jajka, kasze, zboża, orzechy
Kwas foliowy (folacyna) - brokuły, szpinak, natka pietruszki, cytrusy, nabiał, wątroba, zboża, soja, fasola
Witamina H (biotyna) - szpinak sałata, brokuły, żółtko jaj, nabiał, orzechy
Witamina K - szpinak, brokuły, sałata, kapusta, kalafior
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."