Potrzebne składniki :
- makrela wędzona
- jajka
- majonez
- musztarda
- przyprawy
Gotujemy 4 jajka na twardo, markrele obieramy i odzielamy mieso od ości. Jajka obieramy i bardzo drobno kroimy w kostke lub rozdrabniamy na specjalnym sitku do jajek. Wkładamy do miski rozdrobnione jajka i dodajemy makrele. Wszystko dokladnie ugniatamy widelcem albo innym urządzeniem dodajac majonez, troche musztardy i przypraw do smaku. Po dokladnym ugnieceniu i wymieszaniu mozemy wstawic do lodowki na jakis czas ale nie jest to konieczne. I pasta gotowa ! Juz można spozywac ;) Jest bardzo dobra na sniadanie, drugie sniadanie itp. Najlepiej zrobic sobie kanapki oczywiscie z chleba razowego
Srednio w takiej pascie jest :
ok. 150 gram białka
ok. 90 gram tłuszczu
Wiedz jest to dośc dobra dla nas "cwiczacych" przekąska ;)
Pozdrawiam i zycze smanczego :)
Zmieniony przez - MiXeR w dniu 2005-10-28 20:06:54