Co zdecydowanie pomniejszy ich pule przeznaczona do wykorzystania budulcowego
Przy okzazij ulegnie obniżeniu wartości biologiczna omawianego białka pokarmowego .
Aby zrozumiec ten proces wyobrazmy sobie atlete którego pragnie zwiększyć muskulature
,ważącego 100kg spożywającego 2 g bialka na kilogram masy ciala jego masa jest bestluszczowa masa ciała .policzmy teraz ile gramow węglowodanów węglowodanów tluszczy powinien zjadac aby cale zjadane przez niego białko zostało uzyte budulcowo .
na 200g bialka 800kcal powinien dostarczyc w węglowodanach oraz tłuszczach az 4800kcal
przypominam ze na 1g bialka powinny przyopadac 24kcal pochodzenia niebiałkowego .
rozbijając to na węglowodany i tluszcze widzimy ,ze powinien spożyć az 800g węglowodanow (800g x 4 kcal=3200kcal) oraz 180g tłuszczy(180gx9kcal=1620kcal).trzeba przyznac ze jest to potezna dawka energi i w tej sytuacji jedynie organizm profesjonalnie ćwiczącego atlety który cwiczy codzinnie 2 lub wiecej godzin jest w stanie wytwozyc mienie a nie zamienic to na takanke tluszczowa w podanym przykładzie 14%pochodzi z bialek 29% z tlusczy i 56% z węglowodanów .co stanowi klasyczna proporcje budulcowa
Żeby poczuc sie tak, jak czuje sie Bog !!!!!!!!!
[on]
VIDE CULL FIDE Patrz komu ufasz;!
pytac na forum a nie na gg!!!