Jak możesz to dobra sprawa jest gotowanie na parze. Wtedy wczesniej kurczaczka nacierasz przyprawami,no a potem gotujesz do miekosci. Do tego również warzywka. A można i takiego kurczaczka nadziac. Np. ogorek kiszony albo jakies pieczarki itp. itd. Kladziesz po srodku,zwijasz w rulonik i spinasz wykalaczka.
I ostatnia opcja to wykorzystanie gotowanego kurczaczka do salatki
-pierś z kurczaka gotowana w przyprawionej wodzie i ostudzona (średniej wielkości)
-kukurydza konserwowa(puszka)
-czosnek rozgneciony(1 lub 2 ząbki)
-papryka świeża(2)
-2 małe,gotowane na twardo jajka kurze
-jogurt naturalny(nie więcej niż duże opakowanie)
-można troche majonezu,ale to już niezdrowe"
-szczypiorek,cebulka,ziola,przyprawy
Pierś i paprykę kroisz w kosteczkę. Cebulę drobno siekasz. To samo szczypiorek i jajka. Czosnek rozgniatasz. Kukurydzę odsaczasz .Wszystkie mieszasz z jogurtem lub/i/(albo bez) majonezem Doprawiasz przyprawami i szamiesz
Można tez zrobic salatke z gotowanym,krojonym kurczaczkiem, ryzem, pomidorkami pokrojonymi w kostke, kukurydza z puszki lub/i fasolka
No i zawsze można dodac inne skladniki,które się lubi. Popuscic wodze fantazji i robic na rozne sposoby dla urozmaicenia
a w ogole to poszukaj w wyszukiwarce,bo sporo przepisow juz bylo
www.pajacyk.pl
-----------------------------
----------------------------