SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JAK PRZYGOTOWAC PIERS Z KURCZAKA

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 30002

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
Wkladasz kurczaczka i gotujesz pod przykryciem na malym ogniu razem z przyprawami.Dorzucasz warzywka jakie chcesz(dobra jest np. marchewka z groszkiem:) ja proponuje troszke pozniej,zeby warzywa nie byly zbyt rozgotowane(wiadomo,kurczak gotuje sie nieco dluzej.Ale to tez zalezy jakie warzywka dajesz i jak miekkie lubisz). Gotujesz i gdy miesko będzie miekkie możesz dorzucic natke. Wyjmujesz i szamiesz z ryzem.Możesz jesczcze jakas surowke dodac,ale już masz gotowane warzywka

Jak możesz to dobra sprawa jest gotowanie na parze. Wtedy wczesniej kurczaczka nacierasz przyprawami,no a potem gotujesz do miekosci. Do tego również warzywka. A można i takiego kurczaczka nadziac. Np. ogorek kiszony albo jakies pieczarki itp. itd. Kladziesz po srodku,zwijasz w rulonik i spinasz wykalaczka.

I ostatnia opcja to wykorzystanie gotowanego kurczaczka do salatki
-pierś z kurczaka gotowana w przyprawionej wodzie i ostudzona (średniej wielkości)
-kukurydza konserwowa(puszka)
-czosnek rozgneciony(1 lub 2 ząbki)
-papryka świeża(2)
-2 małe,gotowane na twardo jajka kurze
-jogurt naturalny(nie więcej niż duże opakowanie)
-można troche majonezu,ale to już niezdrowe"
-szczypiorek,cebulka,ziola,przyprawy

Pierś i paprykę kroisz w kosteczkę. Cebulę drobno siekasz. To samo szczypiorek i jajka. Czosnek rozgniatasz. Kukurydzę odsaczasz .Wszystkie mieszasz z jogurtem lub/i/(albo bez) majonezem Doprawiasz przyprawami i szamiesz

Można tez zrobic salatke z gotowanym,krojonym kurczaczkiem, ryzem, pomidorkami pokrojonymi w kostke, kukurydza z puszki lub/i fasolka
No i zawsze można dodac inne skladniki,które się lubi. Popuscic wodze fantazji i robic na rozne sposoby dla urozmaicenia
a w ogole to poszukaj w wyszukiwarce,bo sporo przepisow juz bylo

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 635 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 19878
oo Caramel ciekawe przepisy, ale ja chyba na razie sie nie skusze, jakos nie moge zdzierzyc gotowanego fileta . Ja tam sobie tak dusze z warzywami na teflonie i jest dobrze.

A tak poza tym Caramel to musisz tak kusic tym avatarem, ludzie tu probuja diete trzymac hehe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
lepiej żebyś jakimiś dupeczkami kusił

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
hehe Coverley,sprawdzam wasza silna wolesama tez trzymam, a np. pieklam wczoraj serniczek dla rodzinki. To jest sztuka,piec i nie tknac
Jak robisz na teflonie to sprobuj sobie nadziac wlasnie ogoreczkiem albo wczesniej podsmazonymi rowniez na teflonie pieczarkami. Jeszcze smaczniejsza opcja to serek,ale juz nie taka zdrowa Tylk 2 minutki wiecej roboty,a 10razy lepsze
A jak robisz salatke to nie czuc,ze to gotowany kurczak
Ps.a w ogole to jestem wegetarianka

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 635 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 19878
wlasnie zamierzalem dzisiaj pieczarek dodac, oprocz tego papryka i cebula, moze ogorkow tez sprobuje, salatke sobie robilem jakis czas, ale juz mi zbrzydla w sumie..


taaa tez cos zamierzam popichcic i nie zjesc

Zmieniony przez - coverley w dniu 2006-08-07 13:12:54

Zmieniony przez - coverley w dniu 2006-08-07 13:14:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 731 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3713
gotuj piecuj na grillu nie smaż

http://www.sfd.pl/temat274664/  końcowka redukcji by rike

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
teraz robie to hardcorowo

gotuje curry posypuje i żuje

kiedyś rpzezucie takiej porcji zajmowało nawet do pół godziny teraz z 5 minut i niema

kwestia przyzwyczajenia i braku czasu
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Propozycje ciekawych artykułów, zmian.

Następny temat

Batony-help

WHEY premium