SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak ugotowac makaron hee

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 17236

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 381 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3638
Mam dziwaczne pytanie ale zawsze mnie to zastanawiało, jesli ugotujemy makaron to czy go od razu plukac pod wodą? bo tak duzo osób robi bo po ugotowaniu makaron jest tak jakby sliski i nie ma smaku wiecie o co chodzi.
To nalezy go płukac czy nie? i jak go opłukamy to on nie traci tych skłądników odżywczych? czyli węglowodany itp.?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Usunięty przez Fuckmaster za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 3447 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55097
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 381 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3638
mi chodzi wlasnie o odżywianie bo jem po treningu zawsze makaron, ale nie wiem czy po płukaniu go on traci te skladniki?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
wlewasz makaron do garnka z woda i gotujesz 30 min (zalezy jaki makaron).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 156 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2734
plukasz go zimna ze wzgledu na skrobie, zeby sie nie kleil.. no chyba ze wolisz jesc ciape
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 487 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 43251
Po co gotować makaron 30 minut? Ja zawsze gotuję 10 min. i jest dobry. Co do płukania, to nie dostrzegam żadnej różnicy w smaku, ale czasem płuczę go w zimnej wodzie jak mi się spieszy. Nie powoduje to żadnej straty wartości odżywczych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 209 Napisanych postów 8489 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 129311
ryz brazowy 30 minut
zwykly ryz 15-20
makaron 4-6 i starczy

Z tym 30 minut to moze chodzilo o makaron razowy bo nie wiem ile sie on gotuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 31902 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94099
zawsze masz napisane z tylu na opakowaniu potym czasie (bo mogl sie nie dogotowac sprawdzac jedna sztuke czy miekka

makaron taki zwyklu kilkujajeczne 4-6 nieraz 10 min zalezy tez od tego jaki ogien ustawisz.

makaron razowy 10-12 nieraz 15 nawet


odcedzac nie musisz-->mozesz. nic makaraon nie traci z makroskladnikow

Zmieniony przez - f***master w dniu 2006-11-28 19:00:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2517 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 23489
taaa spłuczesz i zimny bedziesz jadł, makaron płucze się tylko wtedy gdy zamierzasz go schować do lodówki i zjeść za jakiś czas, robi sie to po to, zeby sie skubany nie kleił.

Good ol' chicken!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 21
ja gotuje w sosie na patelni.

-Spójrz przez okno, co widzisz?
-Nic jest noc.
-Nie to cień mojej duszy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6515 Napisanych postów 62311 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 777734
myślisz, że Twoja rada się przyda komuś po 7 latach ?

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Plan Treningowy

Następny temat

poprawa treningu

WHEY premium