jou jou
jako że high carb o który pytałem zresztą , wogóle mi nei podszedł, po tym jak opierałem sie w połowie na tłuszczach , tak postanowiłem zostawić już wydęty bebzun , brak apetytu i chęci na wymioty po każdym węglowym posiłku i zająć się lekkim łatwym i przyjemnym jedzeniem jaki daje low carb ...
przed chwilą obróciłem 150gr twarogu 25 gr orzechów i 10 gr lnianego , czuje się jak zwykle dobrze , i o niebo lepiej niż po posiłku ryż + twaróg i troche oliwy
ale do rzeczy
20 lat
6-7 treingów a week
83 kg , 13-14% bf może raczej 13 ale ja tam się nie znam.
podst przemiana materii ok 2000 kcal + aktywnośc fizyczna ( x1,4 ) 2800 kcal , no i dodałem tylko 200 kcal jak na typowej masie u endo , choć ponoć 800 kcal to minimum przy robieniu masy na tłuszczach...
jadłospis
kreatyna
4 jajka (240 gr)
oliwa 10 gr
nasiona słonecznika 50 gr
2gr omega 3
ser gouda tłusty 50 gr
tuńczyk w wodzie 130 gr
oliwa 10 gr
twaró tłusty 150 gr
olej lniany 10 gr (oleofarm tłoczony na zimno)
orzechy włoskie 25gr
przed treningiem
kura 150 gr
ryż 50 gr
oliwa 10 gr
kreatyna
po treningu
aminki , kreatyna
whey 26 gr
carbo 50 gr
40 minut po
twaróg tłusty
płatki owsiane 60 gr
na noc
białko 26 gr
10 gr oliwy
2,5 gr białka zwierzęcego ( roslinnego nie licze a może powinienem ?)
155 gr węgli + jakies z warzyw dokładane do posiłków ( zmniejszyć ? )
162 gr tłuszczu 44 gr nasyconych , 63 jednonienasyc i 44 wielonienasyc.
~3000 kcal
1) może być ?
2) dodac kalorii
3) jest jakis tanszy dobry olej lniany niz ten z oleofarmu ? ( 11 zł za 250 ml )
4) czy mozna używac takich tłuszczy jak olej z pestek winogron ? tani, ekonomiczny ...
6) nie przepadam za tłustymi rybami i bekonami boczkami etc
7) czy cos z tego jadłospisu mozna zastąpić , innymi ekonomicznymi produktami ( np o. włoskie -> o. ziemne ? )
to narazie tyle
niech tłuszcz będzie z Wami
ps dopóki nie zrobie rtg klatki mam 4 trenigni w tygodniu ( tylko siłownia ) w te dni nie spożywam posiłków potreningowych , przedtreningowy nie zawiera WW a jedynie b+t , zamiast ww dorzucam troche tłuszczy tu i ówdzie